Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bilić: Latvija je dovoljno dobra da može iznenaditi

Bilić: Latvija je dovoljno dobra da može iznenaditi
1

Reprezentacija se okupila u Sheratonu. Prije odlaska u Čatež na pripreme za Latviju i Grčku 'skoknut' će do kardinala Josipa Bozanića...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Sheratonu. Pred njima su kvalifikacije za Euro 2012., no Slaven Bilić ne želi dodatne pritiske. U četvrtak putuju u Rigu gdje ih čeka Latvija.
- Bolji smo od Latvije, ali ona je dovoljno dobra  da ako se neke stvari poklope, može iznenaditi - kaže izbornik Bilić.
- Prošle su kvalifikacije bili blizu drugog mjesta i sada su zato jako ambiciozni. Dokaz tomu je dogovor oko rasporeda utakmica. Upravo zbog Latvije i Gruzije, a ne recimo zbog Grčke ili Izraela se nismo uspjeli dogovoriti. To znači samo jedno, žele puno i vrlo su ambiciozni.
Bilić je prema svemu sudeći vrlo zadovoljan formom igrača, unatoč sitnim problemima koje prate neke od njih.
- Nakon skoro godinu dana napokon imamo prave utakmice. Skoro smo u odličnom stanju, čekaju nas dvije uzastopne utakmice na gostovanju u Latviji i doma protiv Grčke - kaže Bilić.
- No start je jako važan jer ti daje vjetar u leđa ili te baca unatrag, zato smo mi puni respekta prema protivniku. No jasno je ko' dan da smo bolji od njih.
Tottenhamova veznjaka Luku Modrića ozljeda prepona muči još od pripremne sezone u SAD-u, a propustio je i nekoliko zadnjih utakmica.
- Modrić će imati dodatni pregled i vidjet će se u kakvom je stanju - govori izbornik.
Tottenham navodno traži garanciju za Modrića.
- To su špekulacije, ali dijelom i istina, moramo prihvatiti zahtjeve Tottenhama da ga ne izgubimo na duže vrijeme. Prije dva dana nazvao sam Redkanppa i zamolio da pusti Luku. Jer mi nikad nismo divljali i forsirali igrače da nastupi ako nije spreman bez obzira na važnost utakmice. Objasnio sam da imamo fenomenalnu liječničku službu i vratit će se u namanju ruku u optimalnom stanju. Za ogled protiv Grčke će biti spreman, Latvija je puno upitnija...
Petrić je po nekima izgubio na važnosti u reprezentaciji...
- To je prblem potenciranja novinara. Kad bi  išli utakmicu po utakmicu vidjeli bi koliko je važan. U zadnjih deset, samo u jednoj ili dvije nije igrao.
Mate Bilić ispao je iz reprezentacije, ali izbornik tvrdi i dalje da je njen sastavni dio.
- U tom dijelu imamo 8-9 vrhunskih igrača i ne mogu svi doći, može ih biti pet, a igrat će ih maksimalno tri. No nije izgubio status reprezentativca.
Olićevo koljeno manji je bauk nego što se mislilo.
- Trenirao je od početka tjedna, malo se prašine diglo, ali ozljeda ipak nije bila toliko ozbiljna - kazao je Bilić koji se zajedno s momčadi iz Zagreba zaputio prema Čatežu na pripreme.
Prije toga još će posjetiti kardinala Bozanića.
- To nam je velika čast - zaključio je Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu