Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bilić: Posao izbornika kod nas je odmah do premijera

Bilić: Posao izbornika kod nas je odmah do premijera
3

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić je u intervjuu za internetski magazin uefa.com otkrio kako je postao trener i izbornik

VIDEO

Postao sam trener sasvim slučajno. U mom Hajduku sam bio član Uprave i stanje u klubu nije bilo dobro. Zamolili su me da sjednem na klupu i ja sam pristao biti trener na šest mjeseci. Kasnije mi se svidjelo, završio sam Uefinu trenersku školu i na kraju postao izbornik, prisjetio se Slaven Bilić svojih trenerskih početaka u razgovoru za Uefinu internetsku stranicu.
- Shvatio sam da mi dobro ide, no želio sam se usavršavati. Odlazio sam učiti od trenera Arsenala, Juventusa... Po tjedan dana u svakom klubu - dodao je hrvatski izbornik.
Sljedeći posao nakon Hajduka bila mu je mlada reprezentacija, dvije godine kasnije i seniorska reprezentacija. A na nju je posebno ponosan.
- Prilika da preuzmem mladu reprezentaciju bila je za mene ogroman izazov i velika prilika da se dokažem kao trener. U mladoj reprezentaciji trenirate najveće mlade talente iz lige. Niste pod svjetlima reflektora, no imate veliku odgovornost. Bio sam na izborničkoj funkciji nekoliko godina, imali smo odličnu generaciju i dobre rezultate - ispričao je Bilić i dodao:
- Posao izbornika prve momčadi ljudi iz HNS-a su mi ponudili nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. A morate znati da je u Hrvatskoj je posao izbornika nogometne reprezentacije po važnosti odmah do funkcije premijera - rekao je Bilić, uspješni mladi izbornik koji je u prve dvije godine svoga mandata napravio toliko toga. Dvije velike utakmice s Englezima, Euro u Austriji i Švicarskoj... Ali Bilić naglašava:
- Ne vodim reprezentaciju samo ja. Nas smo četvorica jednakih, a prednost je i to što smo svi igrali u reprezentaciji. Rezultat svega je to što imamo odličnu momčad koju poštuju u cijelom svijetu - završio je Bilić svoj razgovor za Uefu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu