Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bilić: Rusija je izazov, prava stvar i posao kakav sam htio

Slaven Bilić dao je intervju za rusku televizijsku mrežu RT. Govorio je o prvim dojmovima na novom poslu, o snazi ruske Premierlige i planovima za budućnost

VIDEO

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije, sada na klupi Lokomotiva iz Moskve, Slaven Bilić u intervjuu za rusku televiziju osvrnuo se na svoje tek kratko vrijeme u Moskvi. Priznao je na početku razgovora da je priliku kakvu je dobio u Lokomotivu i priželjkivao.

- Ovo je posao kakav sam htio. Uživao sam u prethodnom poslu jer sam bio izbornik reprezentacije svoje zemlje, ali sam sebe vidio više kao klupskog trenera. To je posao koji nudi više prilika za rad s igračima na dnevnoj bazi, možeš birati igrače, imaš dragocjeno vrijeme... To je najveća razlika u odnosu na izborničku funkciju. Nikad neću imati posao ni blizu onome koji sam radio prošlih šest godina, ali ako si čovjek nogometa, ovo je ono pravo.

Prvi Bilićevi dojmovi o ruskoj Premierligu su i više nego dobri.

- Velik je ovo izazov jer je liga vrlo izjednačena. U redu, ima na papiru jačih i slabijih momčadi, ali definitivno nema lakih utakmica. Imate Zenit koji je napravio proboj posljednjih godina i klasa je za sebe. No, nakon Zenita, imate možda i sedam klubova koji su vrlo izjednačeni, a i na dnu je osam momčadi dovoljno dobrih da vam pokvare planove.

- Ono što mi se najviše sviđa, a nisam to očekivao, jest da je liga, recimo to tako, čista. Ima fizičku snagu, ali suđenje i sve ostalo je čine čistom. Nema teških prekršaja, nema sukoba na terenu i to je dobro za nogomet. Sretan sam jer je liga sjajna, a s druge strane teška. Ali i htio sam takav izazov.

U zaključku je Biliću sletjelo pitanje o budućim planovima, ali hrvatski stručnjak nije ponudio nikakav senzacionalni odgovor.

- Ne razmišljam gdje ću biti ili gdje bih volio biti za tri ili četiri godine. Koncentriran sam na posao u Lokomotivu i volio bih ostati ovdje dulje vrijeme. Sviđa nam se ovdje, i meni i mome stručnom stožeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad