Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bio je najsnažniji, a sad se boji primiti sina! Prijeti mu paraliza

Bio je najsnažniji, a sad se boji primiti sina! Prijeti mu paraliza

Srce mi se slomilo kad sam čuo da se ne mogu više natjecati. Prošli sam tjedan podigao sina i poljubio ga, a zatim sam izgubio osjećaj u ruci, rekao je Smith, najsnažniji 'Strongman' u kategoriji do 90 kilograma

VIDEO

Leeroi Smith (30) dugo je vremena držao titulu najsnažnijeg čovjeka u kategoriji do 90 kilograma u međunarodnom "Strongman" natjecanju. 

Ovaj je Britanac i 2022. odnio titulu najsnažnijeg u kategoriji, ali njegova je karijera nedavno imala dramatičan zaplet.

Naime, Smith je otkrio da hitno mora operirati kičmu ili mu prijeti paraliza. Ima pet oštećenih diskova, a jedan je čak i ispao.

- Bilo je zastrašujuće. Samo kada čuješ riječ paraliza to te zabrine, ali srce mi se slomilo kad sam čuo da se ne mogu više natjecati.  To je gorka pilula jer ipak sam jedan od najboljih na svijetu. Prošli sam tjedan podigao sina i poljubio ga, a zatim sam izgubio osjećaj u ruci - pričao je Smith o zastrašujućem iskustvu.

U Strongman turnirima Smith je imao razne zadatke. Tako je, recimo, morao bacati vreće pune pijeska preko ograde, nositi automobil težak 365 kilograma, dovršiti 'deadlift stazu' s dizanjima u rasponu od 225 do 322 kilograma...

- Pomislio sam: 'Jesam li to upravo zauvijek izgubio ruku?'. Srećom, osjećaj se vratio, ali izgledalo je zastrašujuće - rekao je Smith

Prve je simptome osjetio u lipnju prošle godine. Nije ozbiljno shvatio tegobe i u studenom se natjecao na turniru, nakon kojeg mu se stanje znatno pogoršalo. 

- Osjećao sam škakljanje u ramenu taman prije Božića. Sada ponekad moram koristiti drugu ruku kako bih ju podigao lijevu ruku.

Bolovi su postali sve veći, a sad izbjegava bilo kakav teret. Umjesto toga štedi novac za operaciju koja košta više od 15.000 eura. 

Po struci je građevinar i ovisi od fizičkih poslova, ali srećom, njegovi su prijatelji iz teretane pokrenuli GoFundMe kampanju u kojoj su već prikupili više od 1500 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići