Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bio je superzvijezda Football Managera, sad postaje trener

Bio je superzvijezda Football Managera, sad postaje trener
1

Ubrzanje 19 od 20, udarac glavom 19 od 20, završnica 19 od 20, udarci izvana 18 od 20, brzina 19 od 20... Cherno Samba bio je zvijer. Na pravom terenu nije bio ni blizu onome u virtualnom svijetu

VIDEO

Adriano, Batistuta, Del Piero? Ma kakvi, Cherno Samba. Bio je bolji od njih, brži, jači, precizniji i razvio se u najboljeg napadača svijeta. Tisuće amaterskih igrača Championship Managera imalo je Sambu u momčadi. Kako i ne bi? Ubrzanje 19 od 20, udarac glavom 19 od 20, završnica 19 od 20, udarci izvana 18 od 20, brzina 19 od 20... To su statistike igrača koji je bio jedan od omiljenih izbora kad ste počinjali karijeru u trenerskoj simulaciji koja se danas zove Football Manager.

 

Cherno Samba (31) bio je veliki potencijal engleskog nogometa. Kao dječak zabio je 132 gola u 32 utakmice nastupajući za školsku momčad u južnom Londonu.

Prešao je u Milwall u kojem je prošao omladinsku školu i za koji je potpisao prvi profesionalni ugovor. U to vrijeme tražili su ga Manchester United i Liverpool, ali nikad nije ostvario potencijal, danas uči za trenera.

Nekako paralelno s prvim potpisom ugovora za Milwall, Samba je postajao zvijezda u Championship Manageru gdje su mu ocjene išle do neba.

Prošao je sve selekcije engleske reprezentacije osim seniorske, a 2008. godine odlučio je nastupiti za svoju Gambiju.

 

Na terenu nije bio ni blizu onoga što je bio u virtualnom svijetu završivši karijeru zbog ozljeda u 29. godini života. Bio je na rubu transfera u Liverpool koji je za njega nudio tada golemih dva milijuna funti. Kad mu je propao transfer, srušio mu se svijet, pola godine nije htio ni trenirati. Vratio se nogometu, ali nije išlo. Danas je na istoj akademiji na kojoj za trenera uči Frank Lampard.

- Uvijek sam htio prenijeti svoje iskustvo mladima, sad imam šansu. Prošao sam dosta toga, vratio sam se u Liverpool i učim za trenera. Sjećam se kakva je ludnica bila kad sam trebao potpisati za ovaj klub. Nisam ispunio potencijal i sam snosim dio krivice za to. Igrao sam u nekoliko zemalja, ali mogao sam napraviti puno više. Prije tog propalog transfera u Liverpool, nogomet mi je bila strast, nakon toga, sve mi se srušilo - rekao je Cherno Samba.

Od igrača za kojeg su United i Liverpool bili spremni dati bogatstvo, pretvorio se u još jednog talenta koji nikad nije postao dobar koliko je mogao biti. Igrao je u Cadizu, Malagi B, Pymouthu, Panetolikosu i Tonsbergu. No u virtualnom svijetu ostao je ikona igrača koji će se rado sjetiti ranijih verzija Football Managera i kako su osvajali titule s napadačem svjetske klase.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja