Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Bio sam dijete kada sam otišao iz Dinama. Ovo je najbolji korak za mene, nisam htio lutati...'

'Bio sam dijete kada sam otišao iz Dinama. Ovo je najbolji korak za mene, nisam htio lutati...'

Istina je da je bilo nekoliko ponuda koje sam odmah odbio, čim se pojavila mogućnost dolaska u Osijek odmah sam prelomio da ću forsirati da dođem ovdje, kazao je Ivan Fiolić na predstavljanju u Osijeku

VIDEO

Osječani su u petak novu sezonu otvorili uvjerljivom pobjedom nad Šibenikom (3-0), a stigli su i ojačati roster za nova iskušenja i lov na što bolji rezultat. 

Osijek je prije nekoliko dana potvrdio dolazak bivšeg dinamovca Ivana Fiolića (25), a sada ga je predstavio i medijima na njegovoj prvoj press konferenciji u bijelo-plavom dresu. Bivši mladi hrvatski reprezentativac pozirao je s brojem 14.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo predstaviti našeg novog igrača Ivana Fiolića. Pregovori nisu bili ni lagani ni jednostavni, dugo su trajali, u jednom trenutku su se činili i nemogućom misijom, ali našom upornošću i njegovom željom uspjeli smo završiti ovaj transfer. U dovođenju igrača ne zanimaju nas samo igračke kvalitete već i sve ono što nosi dovođenje novog igrača, njegove karakterne osobine, a u Ivanu smo dobili baš to što smo željeli - rekao je Ivica Kulešević, asistent glavnog klupskog menadžera pa riječ prepustio Fioliću.

- Jako sam sretan što sam u Osijeku jer sam sjajno prihvaćen od svih. Kada sam odlazio iz HNL-a bio sam dijete, ali ovih sam godina puno naučio kako živjeti kao profesionalac. U inozemstvu sam shvatio da ne postoji vrijeme i mjesto kada se možeš opustiti, da svaku sekundu u klubu i izvan njega moraš živjeti kao profesionalac i to se najviše promijenilo - kazao je Fiolić. 

U ljeto 2018. napustio je Maksimir za 2,5 milijuna eura i otišao u Genk, ali brzo su ga preusmjerili na posudbu u ciparski AEK, potom u poljsku Cracoviju. U belgijskom je prvenstvu odigrao tek četiri utakmice, dok je najviše nastupao u Poljskoj skupivši 33 nastupa. Može igrati na više pozicija, primarno u sredini terena, ali i na krilu gdje su ga pojedini treneri također koristili. Ljevak je, što je Nenadu Bjelici, s kojim je već surađivao u Dinamu, također bilo bitno.

Fiolić je imao nekoliko ponuda, ali kako je priznao sam Nenad Bjelica, odbio je i mnogo izdašnije ponude samo kako bi mogao doći u Osijek. 

- Istina je da je bilo nekoliko ponuda koje sam odmah odbio, čim se pojavila mogućnost dolaska u Osijek odmah sam prelomio da ću forsirati da dođem ovdje. Znam da je ovo najbolji korak za moju karijeru, svako lutanje bi me dovelo u situaciju da se moram izvlačiti. Poznajem trenera, igrače i ligu, željan sam dokazivanja u Osijeku, ali znam da je sve na meni. Znam kako funkcioniraju klub i trener, sve je na meni i ako budem davao ono što se traži od mene dobit ću svoje prilike - rekao je Fiolić koji je s bijelo-plavima potpisao ugovor do 2024. godine.

Bez obzira što nije odigrao niti jednu utakmicu u pripremnom razdoblju, kaže da je u dobroj formi i spreman za nove izazove u dresu Osijeka. Prvi izazov mogao bi iskusiti već u četvrtak kada Osijek igra protiv Pogona u drugom pretkolu Konferencijske lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao