Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Bio sam Dinamov junior, a sad sam prvak u socca nogometu'

'Bio sam Dinamov junior, a sad sam prvak u socca nogometu'
3

Bjelovar je izborio plasman u Ligu prvaka nagodinu u Mariboru. Socca se igra na terenu dimenzija 40 sa 20 metara. U igri uz vratara sudjeluje još pet igrača i za razliku od futsala, igra se na umjetnoj travi

VIDEO

Malonogometni klub Bjelovar na nedavnoj završnici socca, održanoj na zagrebačkom Žitnjaku postao je prvak Hrvatske u neizvjesnoj utakmici koja je bila poslastica za ljubitelje socca nogometa. S jednim pogotkom razlike pobijedili su Sobe Apartmani Zagreb (5:4) i tako podignuli pobjednički pehar namijenjen najboljoj amaterskoj malonogometnoj momčadi Hrvatske.

Nakon što su igrači iz Bjelovara, koji su osvojili prvo mjesto u 2. HMNL Sjever, stigli su na završnicu u Zagreb, čekalo ih je još 11 momčadi iz cijele zemlje. Uz pobjednički MNK Bjelovar i finaliste Sobe Apartmani Zagreb, među četiri najbolje ekipe plasirali su se Restoran Nada Vukovar i Štefan-Kumrovec, koji je poslije dvoboja za treće mjesto osvojio brončanu medalju.

Uz prvo mjesto Bjelovarčani su imali u Kristijanu Srbljanoviću (26) najboljeg vratara i Anti Pavličeviću (29) najboljeg igrača završnice. Obojica, uostalom kao i većina igrača, uz mali igraju i veliki nogomet. No, različiti su ih putevi doveli do momčadi. Kristijan je kao nadareni klinac otišao u zagrebački Dinamo gdje je prošao sve selekcije i u juniorima zapeo pa se vratio u rodni Bjelovar gdje je nastupio prvo za starijeg trećeligaša NK Bjelovar, a potom završio u predgrađu u Mladosti iz Ždralova. Svi oni koji prate nogomet na toj razini, govore kako je Kiki po kvaliteti davno preskočio rang u kojem se sad natječe.

- Volim mali, ali ne kao veliki nogomet. Došao sam u momčad na nagovor prijatelja i najvjerojatnije ću uz suglasnost kluba nastupiti u Ligi prvaka. Socca je dinamičniji od velikog nogometa jer se situacije mijenjaju u par sekundi pred jednim i drugim golom - kaže Kiki.

Govori kako mu je ipak veliki teren draži, jer je veliki ipak veliki nogomet. Njegov kolega iz momčadi, Ante Pavličević, okitio se titulom najboljeg igrača, a ujedno je dijelio i prvo mjesto na listi strijelaca. No, on za razliku od Kristijana nikada nije nastupao u višem rangu od četvrte lige. Kaže da podjednako voli veliki i mali nogomet.

- Mislim da nisam nikada imao pravu priliku da pokažem što znam u velikom nogometu. Stoga sam se vrlo rano okrenuo poslu, a nogomet mi je ljubav i razonoda. Znam da se s 29 godina ne sanja neka karijera, ali sam zadovoljan što sam na vrijeme shvatio da se osim u velikim klubovima može živjeti od nogometa i primio se posla - pojašnjava Ante. Kad govori o malom nogometu, onda zbog svojeg stasa se lagano izbori za priliku da strpa protivniku loptu u mrežu.

- Na velikom terenu sam uglavnom u obrani, ali po potrebi u klubu u kojem igram znam biti u vrhu napada, i tamo se, kao i u malom, dobro snalazim. Ove godine ću po prvi put zaigrati u 3. HNL i vjerujem da ću se snaći, ali od socca ne odustajem - kategoričan je Ante.

Bjelovar se kroz ove četiri godine, koliko klub postoji, afirmirao i nakon dvije godine „provedene“ pri samom vrhu ove godine se okitio titulom prvaka i izborio plasman u Ligu prvaka koja će se održati po turnir sistemu nagodinu u Mariboru. Inače se socca igra na terenu dimenzija 40 sa 20 metara. U igri uz vratara sudjeluje još pet igrača i za razliku od futsala, igra se na umjetnoj travi. U futsalu su na terenu nalaze četiri igrača i vratar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome