Birtija: Taj Dinamov gol u kupu Slogi tjera ljude sa stadiona... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 37

Birtija: Taj Dinamov gol u kupu Slogi tjera ljude sa stadiona...

Birtija: Taj Dinamov gol u kupu Slogi tjera ljude sa stadiona...
1

Dinamo je zabio gol, prošao je dalje, ali i gol i plasman u iduće kolo zapravo su autogol. Mnogi očevi djecu naprosto ne vode na utakmice takvoga nogometa

VIDEO

Vrhunac sporta je pridobiti neutralne navijače na svoju stranu. Vrhunac nad vrhuncima je okrenuti na svoju stranu i suparničke navijače, recimo kao hrvatska rukometna reprezentacija u Portugalu, u finalu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke.

Dno sporta je okrenuti dio svojih navijača protiv sebe. Dinamove uprave to su uspijevale čak i na duge staze. A ni mnogi penali ne pomažu, na čiju god dušu išli. Trebaju li Dinamu onakvi penali protiv niželigaša, bolje da ispadne nego da onako prođe Mravince.

Ne opravdavam, ali mogu razumjeti zabijanje gola iz takvog penala u odlučujućoj utakmici za naslov prvaka, ili u finalu Kupa, a s druge strane je Hajduk, Rijeka ili Osijek. Preslatko je, teško je odoljeti ma da i znaš da nije penal. Ali, da je i finale Kupa, ako je s druge strane niželigaš ne smiješ zabiti iz takvog penala, a kamoli u ovoj fazi natjecanja.

HNS bi suce trebao uputiti da u interesu nogometa ni za živu glavu Dinamu ili Hajduku ne sude onakve penale protiv niželigaša. Čak i da, kolikog god je moguće, utakmicu drže napetom. U takvim situacijama sudac bi se trebao ponašati kao trener. Daj, ne se..., ko će ti to svirat’? Nema li HNS toliko mudrosti, traži se trener koji će zakoračiti u teren i narediti da se penal ne zabije.

Igrač se od peterca zaleti prema lopti i napuca je prema svom golmanu ili u aut. Da se vidi da je fair play, da nije slučajno fulao. Zbog takvih stvari fali Ćiro Blažević. U redu, u redu, nazabijale su se Ćirine ekipe golova iz takvih penala, ali od njega bi čovjek barem mogao očekivati da koji put odigra u slavu etike, pa makar bio čisti teatar.

Ne može li si Dinamo dopustiti deset minuta frkice protiv niželigaša, ma što će mu sve briljantne partije ovog svijeta u Europi!? Kup mora biti svetinja. Ovakvi penali, taman kad se narod malo zagrije za nogomet, opet podsjete navijačke mase da se nogomet u Hrvatskoj ipak ne igra za narod. Dinamo je zabio gol, prošao je dalje, ali i gol i plasman u iduće kolo zapravo su autogol. Mnogi očevi djecu naprosto ne vode na utakmice takvoga nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal