Dinamo izvukao Astanu ili Dinamo Tbilisi, Bišćan: Težak posao | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bišćan o ždrijebu: Težak posao nas čeka, a ni njima nije drago što su nas izvukli. Bit će sve OK

Bišćan o ždrijebu: Težak posao nas čeka, a ni njima nije drago što su nas izvukli. Bit će sve OK

Astana je redovito u borbi za Ligu prvaka i druga europska natjecanja, ne znamo s kime igramo, ali nameće se prolaz kazahstanskog kluba, kaže trener "modrih" nakon ždrijeba u Nyonu

VIDEO

Dinamo je u utorak doznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. Nije ždrijeb previše mazio hrvatskog prvaka, ždrijeb u Nyonu poslao ga je na pobjednika dvoboja između kazahstanske Astane i gruzijskog Dinamo Tbilisija.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje na Maksimiru

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

- Sigurno nas čeka težak posao. Astana je redovito u borbi za Ligu prvaka i druga europska natjecanja. Dinamo se susreo već i s jednima i drugima u bližoj prošlosti. Ne znamo točno s kime igramo, ali nekako se nameće prolaz Astane, sigurno ćemo pogledati i pripremiti se i za jedne i za druge - rekao je trener "modrih" Igor Bišćan.

Astana je stajala na putu do grupne faze Dinamu u ljeto 2018., pod vodstvom Nenada Bjelice, u trećem pretkolu. Maksimirski je klub tad prošao dvama pobjedama (1-0 i 2-0), zabijali su Mario Budimir, Dani Olmo i Mario Gavranović. U Astani su dvojica hrvatskih nogometaša, golman Josip Čondrić (29) i krilni napadač Marin Tomasov (35).

Moglo je bolje i lošije

Dvije godine "modri" su izbacili gruzijskog imenjaka istim rezultatom u istoj fazi natjecanja, a tad su zabijali Hilal Soudani, Ante Ćorić i Marko Rog.

- Ždrijeb je vjerojatno mogao biti i bolji i lošiji. Ali sigurno nije ni njima drago što su izvukli nas, a to dovoljno govori. Mislim da će sve biti OK - dodao je Bišćan.

Dinamo će protivnika doznati 18. ili 19. srpnja, kad Astana i Tbilisi igraju uzvrat. U prvoj će utakmici drugog pretkola 25. ili 26. srpnja biti domaćin, a potom ići na daleki put u Gruziju ili Kazahstan.

Dupli derbi s Hajdukom pa Europa

Prije europske premijere Dinamo će odigrati dva uzastopna domaća derbija protiv Hajduka, prvo u Superkupu 15. srpnja, a onda u HNL-u šest dana poslije.

- To sam rekao u najavi sezone. Uvod je specifičan jer je jak i dobar, tako ćemo dobiti bolju i specifičniju sliku o našoj formi i kvaliteti. Istina, daleko je, ima i vremenske razlike, a u Astani je i umjetna trava, što malo nas trenera i igrača voli - zaključio je Igor Bišćan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner