Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bišćan o ždrijebu: Težak posao nas čeka, a ni njima nije drago što su nas izvukli. Bit će sve OK

Bišćan o ždrijebu: Težak posao nas čeka, a ni njima nije drago što su nas izvukli. Bit će sve OK

Astana je redovito u borbi za Ligu prvaka i druga europska natjecanja, ne znamo s kime igramo, ali nameće se prolaz kazahstanskog kluba, kaže trener "modrih" nakon ždrijeba u Nyonu

VIDEO

Dinamo je u utorak doznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. Nije ždrijeb previše mazio hrvatskog prvaka, ždrijeb u Nyonu poslao ga je na pobjednika dvoboja između kazahstanske Astane i gruzijskog Dinamo Tbilisija.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje na Maksimiru

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

- Sigurno nas čeka težak posao. Astana je redovito u borbi za Ligu prvaka i druga europska natjecanja. Dinamo se susreo već i s jednima i drugima u bližoj prošlosti. Ne znamo točno s kime igramo, ali nekako se nameće prolaz Astane, sigurno ćemo pogledati i pripremiti se i za jedne i za druge - rekao je trener "modrih" Igor Bišćan.

Astana je stajala na putu do grupne faze Dinamu u ljeto 2018., pod vodstvom Nenada Bjelice, u trećem pretkolu. Maksimirski je klub tad prošao dvama pobjedama (1-0 i 2-0), zabijali su Mario Budimir, Dani Olmo i Mario Gavranović. U Astani su dvojica hrvatskih nogometaša, golman Josip Čondrić (29) i krilni napadač Marin Tomasov (35).

Moglo je bolje i lošije

Dvije godine "modri" su izbacili gruzijskog imenjaka istim rezultatom u istoj fazi natjecanja, a tad su zabijali Hilal Soudani, Ante Ćorić i Marko Rog.

- Ždrijeb je vjerojatno mogao biti i bolji i lošiji. Ali sigurno nije ni njima drago što su izvukli nas, a to dovoljno govori. Mislim da će sve biti OK - dodao je Bišćan.

Dinamo će protivnika doznati 18. ili 19. srpnja, kad Astana i Tbilisi igraju uzvrat. U prvoj će utakmici drugog pretkola 25. ili 26. srpnja biti domaćin, a potom ići na daleki put u Gruziju ili Kazahstan.

Dupli derbi s Hajdukom pa Europa

Prije europske premijere Dinamo će odigrati dva uzastopna domaća derbija protiv Hajduka, prvo u Superkupu 15. srpnja, a onda u HNL-u šest dana poslije.

- To sam rekao u najavi sezone. Uvod je specifičan jer je jak i dobar, tako ćemo dobiti bolju i specifičniju sliku o našoj formi i kvaliteti. Istina, daleko je, ima i vremenske razlike, a u Astani je i umjetna trava, što malo nas trenera i igrača voli - zaključio je Igor Bišćan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti