Obavijesti

Sport

Komentari 50

Bišćan objavio popis za Euro: 'Šutalo je otpao, Sučić bi vrlo brzo mogao biti igrač za A vrstu'

Bišćan objavio popis za Euro: 'Šutalo je otpao, Sučić bi vrlo brzo mogao biti igrač za A vrstu'

Euro će se igrati u dva dijela. Faza po skupinama igrat će se od 24. do 31. ožujka 2021. godine, a nokaut faza natjecanja od 31. svibnja do 6. lipnja. Hrvatska sve utakmice u skupini igra u Kopru

VIDEO

Hrvatska U-21 reprezentacija na skorašnjem Europskom prvenstvu 2021. godine igrat će u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom. Naši dečki sve utakmice igraju u Kopru.

Izabranici Igora Bišćana će natjecanje otvoriti 25. ožujka protiv Portugala, 28. ožujka igrat će protiv Švicarske, a 31. ožujka protiv Engleske, sve tri utakmice igrat će u Sloveniji. Hrvatski izbornik Bišćan u zagrebačkom je Hiltonu objavio popis nogometaša koji će konkurirati za spomenuto natjecanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbornik Bišćan objavio popis za Euro

Euro će se igrati u dva dijela. Faza po skupinama igrat će se od 24. do 31. ožujka 2021. godine, a nokaut faza natjecanja od 31. svibnja do 6. lipnja. Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine ostvarit će plasman u nokaut fazu.

Četvrtfinalni susreti (31. svibnja) igrat će se u Budimpešti, Székesfehérváru, Mariboru i Ljubljani, polufinalni (3. lipnja) u Székesfehérváru i Mariboru, a finale je na rasporedu 6. lipnja u Ljubljani.

Cijeli popis:

Na popisu igrača za Europsko prvenstvo nalaze se 23 imena, među kojima su trojica golmana.

Golmani: Adrian Šemper (Chievo), Dominik Kotarski (Ajax), Ivan Nevistić (Rijeka)

Braniči: Borna Sosa (Stuttgart), Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk)

Vezni igrači: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Darko Nejašmić (Hajduk), Mihael Žaper (Osijek), Bartol Franjić (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg)

Napadači: Luka Ivanušec (Dinamo), Sandro Kulenović (Rijeka), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Marko Divković (Dunajska Streda)

Borna Sosa ipak nije prebačen u A vrstu.

- To je napravljeno u dogovoru s izbornikom A vrste Zlatkom Dalićem. Sosa nam je prebitan igrač, nisam se htio odreći njegovih kvaliteta. Ako zadnja utakmica u skupini ne bude odlučivala ni o čemu, on će biti priključen A selekciji. To dovoljno govori o njegovoj igri i formi - počeo je Bišćan pa dodao:

- Izbornik nam je ustupio i Domagoja Bradarića. Dalić je pokazao iznimno korektan stav. Treba nam Bradarić jer Sosa ne može igrati prve dvije utakmice zbog crvenog kartona. Imamo super situaciju, imamo Bradarića koji će uskočiti, a igra na vrlo visokom nivou u Francuskoj. Naravno, to ne znači da Bradarić i Sosa neće neke utakmice igrati zajedno.

Malo iznenađenje na popisu je Luka Sučić iz Salzburga. Nije još participirao u utakmicama U-21 selekcije.

- Tako je, oni koji malo pozornije prate, znaju da je igrao dobro kod Joea Šimunića u U-19 reprezentaciji. U komunikaciji sa Šimunićem, a i po onome što sam vidio kroz njegove utakmice, zaključio sam da je to dečko koji već sad zaslužuje biti s nama. To je igrač pred kojim je jako pozitivna budućnost. Ako se stvari budu razvijale kako treba, to je igrač koji će vrlo brzo konkurirati i za najjaču vrstu. To je profil igrača kakvog nemamo, nešto ofenzivniji veznjak. Zato sam ga odlučio pozvati i siguran sam da će već u prvom dolasku pokazati zašto je s nama.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije

Dotaknuo se Bišćan i protivnika na Euru.

- Pogledao sam sve njihove kvalifikacijske utakmice. Na prvu, Englezi su kategorija za sebe, iznimno snažni, svi njihovi igrači igraju na visokom nivou i favoriti su natjecanja. Nisu to oni Englezi kakvi su nekad bili i koji su se oslanjali samo na fizičku moć. To su zadržali, ali su tome pridodali taktičku osviještenost i tehniku u igri, čak i neku imaginaciju. To su im donijeli strani treneri, koji godinama rade tamo. Da im igraju svi najbolji i da gledamo njihovu vrijednost na Transfermarktu, pa to bi bila po vrijednosti momčad koja je blizu najvrednijih A selekcija - pojasnio je Bišćan pa dodao:

- Mladi Portugalci igraju kao A selekcija. Uvijek kombinatorni, nezgodni jer su već dovoljno iskusni. To mi i Švicarci nemamo. Oni baš znaju igrati na rezultat. Imaju i oni niz pojedinaca, koji igraju u najvećim klubovima. Igraju tamo gdje bi neki naši željeli biti. Dosta njih u klubovima nema minutažu, a to možda znači da su taj korak napravili prerano. To su reprezentacije koje računaju na to da će proći dalje. Tu su i Švicarci, koji su fizički dosta dobri, imaju par igrača podrijetlom iz naših krajeva, imaju dozu nepredvidljivosti, ali mislim da nisu u rangu ove dvije spomenute reprezentacije, ali i mi smo dobri. Bit će to test, da vidimo gdje smo u odnosu na te moćne selekcije.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije

Dosta naših mladih reprezentativaca već ima jedan Euro mladih iza sebe, u Italiji i San Marinu.

- Značit će to iskustvo. Žao mi je što nema Boška Šutala, koji ima problema sa stopalom i otpao je za Euro. Baš nas je to pogodilo, na toj poziciji desnog braniča smo najtanji. Bili su na spomenutom Euru Sandro Kulenović, Luka Ivanušec, Domagoj Bradarić, Adrian Šemper... Jedno lijepo iskustvo je to u karijeri svakog nogometaša i velika prilika da prezentiraju sebe i svoj talent na velikoj pozornici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju