Obavijesti

Sport

Komentari 117

Bitka za HNL: Tko će biti prvak? Evo kakav raspored čeka vodeću četvorku u nastavku sezone

Bitka za HNL: Tko će biti prvak? Evo kakav raspored čeka vodeću četvorku u nastavku sezone

Nikada se u povijesti HNL-a nije dogodilo da su tri momčadi bodovno u potpunosti izjednačene na završetku polusezone, a četvrta im diše za vratom. Druga polusezona bit će pakleno dobra

VIDEO

Remijem Hajduka i Osijeka na Poljudu, Dinamo je osvojio naslov jesenskog prvaka premda se prije nekoliko kola činilo malo vjerojatnim da će se takav rasplet i dogoditi. Rijeka je bila vodeća i izmjenjivala poziciju s Osijekom, no 'plavi' su zaredali dobre rezultate pa na polusezoni ponijeli jesensku titulu.

Zagreb: Dinamo protiv Šibenika u 36. kolu Prve HNL

I to u situaciji u kojoj Dinamo i Hajduk imaju utakmicu manje. Najveći hrvatski rivali međusobni odgođeni derbi odigrat će na proljeće kada se nastavi hrvatsko nogometno prvenstvo pa će se nakon toga podrobnije znati gdje je tko.

Kako sada stvari stoje, Dinamo je u 'pole' poziciji za naslov. Otkako je Željko Kopić stigao, uspio je posložiti redove posrnulog Dinama, izboriti proljeće u Europi velikom pobjedom protiv West Hama i na koncu osigurati prvo mjesto na kraju polusezone. Dobrim rezultatima vjerojatno je i sebi kupio mjesto na klupi još neko vrijeme, no ishodi do kraja prvenstva će utjecati na konačnu odluku.

Hrvatski dragovoljac i Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Rijeka je prije dva kola kompromitirala svoju tada vodeću poziciju domaćim porazom protiv Gorice. Momčad Gorana Tomića pokazala je određene slabosti, no unatoč lošijem danu, Riječani su i dalje momčad s najljepšim nogometom u HNL-u. Napadački stil koji Tomić gaji rezultat je lijepe kreacije i povezanosti linija u igri pa je Rijeka, što i nije iznenađujuće, trenutno vodeća momčad po broju postignutih golova (42) u ligi.

Rijeka i Istra sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Ako netko zna osvajati naslove onda je to Nenad Bjelica. Iako njegov Osijek oku nije lijep kao, primjerice, igra Rijeke, Osječani su uvjerljivo najbolja obrana lige. I Bjelica je uvijek naglašavao da je obrana ključ rezultata. Tvrdi Osijek se itekako s pravom nada naslovu jer i obrana je predivna umjetnost onome koji ju zna cijeniti. A Osijek ju izvršava na najbolji mogući način.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

Zadnji na listi, ali ne i najmanje važan je Hajduk. Valdas Dambrauskas je čarobno posložio 'bijele' u vrlo kratkom roku i poslije većeg rezultatskog zaostatka stigao na tek pet bodova minusa. Na klupi Hajduka još uvijek nema poraz i izvedbama protiv izravnih konkurenta za naslov pokazao je da su Splićani kapacitet za naslov ove sezone. Toliko dugo očekivan...

Split: Hajduk protiv Istre u 17. kolou Prve HNL

No, nikada se u povijesti HNL-a nije dogodilo da su tri momčadi bodovno u potpunosti izjednačene na završetku polusezone. Vodeći Dinamo, drugoplasirana Rijeka i trećeplasirani Osijek imaju po 40 bodova i u ovome trenutku dijeli ih jedino gol razlika. Hajduk drži priključak i za vodećim trojcem zaostaje tek pet bodova što je u daljnjem raspletu prvenstva itekako nadoknadiv zaostatak.

Anketa 24sata: Tko će biti prvak na kraju?

U prvih pet kola nastavka sezone čeka nas čak četiri derbija. Prvenstvo se nastavlja 29. siječnja.

Raspored prvih pet kola proljetnog dijela sezone:

21. kolo (29. siječnja)

  • Dinamo - Rijeka
  • Osijek - Slaven Belupo
  • Šibenik - Hajduk

22. kolo (5. veljače)

  • Gorica - Hajduk
  • Hrvatski dragovoljac - Osijek
  • Rijeka - Lokomotiva
  • Istra - Dinamo

23. kolo (12. veljače)

  • Dinamo - Gorica
  • Osijek - Rijeka
  • Hajduk - Slaven Belupo

24. kolo (19. veljače)

  • Hrvatski dragovoljac - Hajduk
  • Rijeka - Šibenik
  • Istra - Osijek
  • Dinamo - Lokomotiva

25. kolo (26. veljače)

  • Osijek - Dinamo
  • Hajduk - Rijeka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija