Obavijesti

Sport

Komentari 51

Bitka za Zlatnu kopačku: Caktaš ovaj put neće oteti titulu Mariću

Bitka za Zlatnu kopačku: Caktaš ovaj put neće oteti titulu Mariću
2

Trojica igrača u zadnje kolo ulaze s nadom da mogu do prestižne titule. Marić ima prednost, Caktaš najlakšeg suparnika, Čolak je u najboljoj formi. Robert Špehar predviđa da nakon subote više neće biti jedini Osijekov kralj strijelaca...

VIDEO

Povijest se ponavlja, ponovno su Mirko Marić iz Osijeka i Mijo Caktaš iz Hajduka u borbi za najboljeg strijelca lige. Lani je Mijo Caktaš s 19 golova bio najbolji strijelac lige. Marić je završio s 18 golova. Caktaš je gol kojim si je osigurao naslov najboljeg strijelca lige zabio u Maksimiru, u posljednjem kolu, u porazu od Dinama 3-1. Sad prije posljednjeg kola Marić ima 19, Caktaš 18 golova, a naslovu najboljeg strijelca se još može nadati i Rijekin Antonio Mirko Čolak sa 16 golova.

Pokretanje videa...

Hajduk na Maksimiru 00:37

- Mislim da će ove godine ishod biti drugačiji, da će Marić na kraju biti prvi strijelac ispred Caktaša. Iako Mirko nije zabio gol u posljednjih pet kola, vjerujem da bi mogao zabiti u ključnoj utakmici protiv Lokomotive. Ima gol prednosti i vjerujem da će to obraniti - rekao nam je Robert Špehar, koji se nakon kratkog bavljenja trenerskim poslom, otisnuo u menadžerske vode. Ima svoju agenciju.

Inače, Špehar je jedini igrač Osijeka koji je bio najbolji strijelac lige. Bio je Robert najbolji dva puta. Prvi put u sezoni 1994/1995. kad je zabio 23 gola, a onda i u sezoni 2003/2004. kad je zabio 18 golova.

Dakle, Osijek nakon 16 godina može imati najboljeg strijelca lige. Lani je najbolji bio Caktaš (19), 2018. Soudani (18), 2017. Futacs (18). Igrači Hajduka i Dinama bili su najbolji strijelci u posljednje tri sezone. Rekorder po broju golova u jednoj sezoni je Eduardo da Silva, koji je za Dinamo zabio 34 gola u sezoni 2006/2007. Najbolji strijelci HNL-a su bili i velikani poput Marija Mandžukića, Ivice Olića, Igora Cvitanovića, Gorana Vlaovića. Bio je najbolji strijelac lige i Davor Vugrinec, koji je sa 146 golova najbolji strijelac u povijesti lige.

Marić je ove sezone od 19 svojih golova šest zabio iz penala, Caktaš od svojih 18 čak osam iz penala. Da je zabio u derbiju u Maksimiru iz penala, bili bi izjednačeni. Čolak je na 16 golova, a jedan je zabio iz penala.

- Sva trojica su odlični igrači, Mijo je lider Hajduka, koji nikako da napravi pravi rezultat. Nije napadač, nije baš rasni strijelac, ali zabija puno za jednog veznog igrača. I tako pokazuje koliko je bitan za Hajduk. Mirko Marić je baš igrač za 16 metara, najopasniji je u kaznenom prostoru. On je 'kralj' tog prostora. Svojim je golovima Osijek i doveo u poziciju da se bore za drugo mjesto. Čolak je pak jedan jako moderan napadač. Opasan je u 16 metara, ali i izvan kaznenog prostora puno sudjeluje u igri. Vidi se da je klasa - rekao nam je Robert Špehar.

Dodajmo još da su među pet najboljih strijelaca ove sezone Kristijan Lovrić iz Gorice s 14 golova i Mislav Oršić, koji  je zabio 13 golova za Dinamo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...