Sport

Komentari 1

Bivšem košarkašu Zadra 'visi' zatvor zbog tučnjave i droge...

Bivšem košarkašu Zadra 'visi' zatvor zbog tučnjave i droge...

Američki centar Glen 'Big Baby' Davis optužen je za posjedovanje i raspačavanje narkotika. Radi se o bivšem centru Zadra koji je prošle godine otišao nakon svega par dana u klubu

Gorio je Zadar prošle godine kada je najavljeno da će punašni Glen Davies potpisati za tamošnji košarkaški klub. Davis je naposljetku i potpisao, a došao je s reputacijom osvajača NBA lige (2008. s Bostonom).

Zadnji ozbiljniji angažman prije dolaska u Hrvatsku imao je 2015. u dresu Los Angeles Clippersa, a od tada je natukao barem 15 kilograma viška, a živio je i nesportskim životom. Policija mu je u veljači prošle godine pronašla 126 grama marihuane i kofer s 92.000 dolara pa je odmah optužen za posjedovanje i raspačavanje narkotika. 

Trebao je ići u zatvor, ali se nagodio i izvukao. Platio je 15.000 dolara globe, potvrdio je njegov odvjetnik Brandon Mead.

- Tužiteljstvo će odbaciti optužbu čim Davis plati kaznu - rekao je Mead.

Podsjetimo, Davies je za Zadar potpisao jesenas dok je trener kluba bio Aleš Pipan, a iako je slovenski trener tvrdio da je Davies spreman, ovaj se nakon svega par dana povukao iz kluba. Raskinuo je ugovor i pokupio se u Ameriku te je njegov povratak profesionalnoj košarci neslavno propao.

'Big Baby' je potom potpisao za kanadski St. John's Edge za koji igra Carl English, bivši igrač Zadra, koji je za razliku od Daviesa, u Hrvatskoj ostavio ogroman trag.

Ekscesnom košarkašu za vratom visi još jedna optužba. U travnju prošle godine prebio je jednog muškarca na parkiralištu usred noći, a žrtva je završila u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama. Prijeti mu sedam godina zatvora...

 

Najčitaniji članci