Sport

Komentari 8

Bivši Červarov klub pao na dno: Suspendirali ga iz domaće lige!

Bivši Červarov klub pao na dno: Suspendirali ga iz domaće lige!

Savez je samo slijedio EHF koji je upravo zbog nepodmirenih financijskih obaveza prema bivšim igračima i trenerima već suspendirao Metalurg iz Europe. Kako kažu propozicije, kada klub ne odigra tri utakmice u nizu, seli u najniži rang natjecanja

Najteže dane u svojoj povijesti proživljava Metalurg, pod Linom Červarom prije nekoliko godina i četvrtfinalist Lige prvaka. Makedonski rukometni velikan u teškoj je financijskoj situaciji, a koja je sada rezultirala izbacivanjem iz domaćih natjecanja.

Baš na dan kada je Metalurg trebao igrati protiv Vardara, u srijedu, Rukometni savez Sjeverne Makedonije poslao je skopskom klubu obavijest o suspenziji. 

Savez je samo slijedio EHF koji je upravo zbog nepodmirenih financijskih obaveza prema bivšim igračima i trenerima već suspendirao Metalurg iz Europe. Konkretno, radi se o Aleksandru Špendeu, koji je igrao i za PPD Zagreb, te Zoranu Kastratoviću. Oni su tužili klub EHF-u i dobili tužbu, no ne i novac.

Kako kažu propozicije, kada klub ne odigra tri utakmice u nizu, seli u najniži rang natjecanja... Vremena da šesterostruki prvak Sj. Makedonije isplati dugovanja sada ima minimalno. Nedavno je Metalurg napustio Zlatko Horvat i preselio u mađarski Dabas.

- Održat ćemo sastanak sa Savezom, a i već smo poslali pismo EHF-u. Treba nam još 15 dana da dobijemo financijsko jamstvo što će promijeniti stvari. Tražit ćemo da se preostale dvije utakmice odgode i odigraju kasnije - rekla je predsjednica Zorica Blaževska.

- Ako se i ne razvije prema očekivanjima, Metalurg neće nestati. Počet ćemo iz druge lige, to nije strašno, mnogi su kretali ispočetka. Metalurg će preživjeti.

Najčitaniji članci