Obavijesti

Sport

Komentari 50

Bivši Hajdukov igrač sa tablicom 'vrijeđa' policiju

Bivši Hajdukov igrač sa tablicom 'vrijeđa' policiju
4

Trebala je to biti šala, no na koncu sam zbog te šale imao jako puno problema. Pogotovo kod nas. Stalno me zaustavlja policija, kaže Vuković

VIDEO

Ispisivanje kratice A.C.A.B. – All Cops Are Bastards (Svi policajci su gadovi) zabranjeno je gotovo u cijelom svijetu, no unatoč toj činjenici automobil sa spornim sloganom na registarskoj pločici snimili smo prije dva-tri dana na splitskim Bačvicama. Wolksvagen Touareg sa spornim sloganom uredno je registriran u Njemačkoj, a vozi ga bivši igrač Hajduka Hrvoje Vuković.
- Trebala je to biti šala, no na koncu sam zbog te šale imao jako puno  problema. Pogotovo u Hrvatskoj. Svako malo me zaustavi policija, provjeravaju, pitaju što mi znači taj slogan. Čini se da mi to i nije bila baš najpametnija ideja – priznaje Vuković, koji je slogan izabrao na nagovor prijatelja Torcidaša, Dade Zebića.
- Igrao sam u njemačkom Aachenu a kratica svih njihovih registarskih pločica je AC. Kad sam zatražio još i AB nikome to nije bilo posebno sumnjivo jer ima jako puno sličnih registracija, kao uostalom i ACDC. U Njemačkoj nikad nisam imao problema, no u Hrvatskoj me odaje broj 1911. To je godina osnutka Hajduka i svi znaju što je u pitanju. Zbog toga sam i imao puno problema, pogotovo u Zagrebu, gdje mi je u nekoliko navrata automobil izgreban i oštećen.
Hrvoje je trenutno bez kluba, čeka angažman i razmišlja što bi s automobilom.
- Svaki dan zateknem klince kako se slikaju pored njega, trube mi i mašu ljudi na cesti, pitaju hoću li im ga prodati. A što im vrijedi kad ne mogu zadržati pločice. Ma ne znam ni sam što da radim, valjda će se sve skupa smiriti kad se vratim u Njemačku.
Policija je pak nemoćna.
- Zatekli ste me, ne znam što bih vam rekao nego da sam siguran kako takvu registarsku pločicu u Hrvatskoj ne bi bilo moguće dobiti – rekao je načelnik splitske policije Marko Srdarević, a na pitanje kako reagira policija kad zaustavi vozilo sa takvom pločicom odgovorio je.
- Ukoliko ne napravio neki drugi prekršaj i ukoliko je automobil uredno registriran u inozemstvu – nikako.
A.C.A.B. je parola kojom se najčešće koriste navijači na svojim transparentima i grafitima. Ona je posljedica tradicionalnoga neprijateljstva navijača i policije, a u Hrvatskoj se uvriježila početkom prije desetak godina kao odgovor na sve žešće sukobe s policijom, policijsku brutalnosti (a neizravno i na sukobe s HNS-om). Porijeklo ove parole nije potpuno poznato, no osim među navijačima često se susreće i kao zatvorska tetovaža u Velikoj Britaniji, najčešće na zglavcima šake (na spoju prstiju i šake), po jedno slovo između svaka dva prsta, ponekad su označene samo točkice (jer se zna što one označavaju). Britanski punk sastav The Exploited popularizirali su kraticu A.C.A.B. u svojoj istoimenoj pjesmi iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...