Sport

Komentari 1

Bivši Hajdukov trener ima novi posao: Uzeo klub iz druge lige

Bivši Hajdukov trener ima novi posao: Uzeo klub iz druge lige

Bugarin Krasimir Balakov vodio je Hajduk prije osam sezona, a u međuvremenu je dobio u ruke i Kaiserslautern i reprezentaciju. Sad će voditi imenjaka poznatijega CSKA koji je osvojio drugu ligu

Bugarski nogometni stručnjak Krasimir Balakov (54), koji je tijekom sezone 2011/12. vodio i splitski Hajduk, novi je trener sofijskog CSKA 1948 kojega će voditi u sljedećoj sezoni. Radi se o klubu koji je osvojio drugu bugarsku ligu ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Prazan Poljud

Balakov, koji je imao veću igračku no trenersku karijeru, od svibnja do listopada prošle godine radio je kao bugarski izbornik, a odstupio je s te dužnosti nakon 6-0 poraza od Engleske u Sofiji u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Euro i njegova poricanja rasističkog vrijeđanja engleskih igrača od strane domaćih navijača.

Svlačionicu Stuttgarta dijelio je sa Zvonimirom Soldom, a veza s Hrvatskom nastavila se 2011. kad je postao trener Hajduka. Otišao je godinu dana kasnije na poziv njemačkog Kaiserslauterna.

- Nikad neću prežaliti što sam otišao iz Hajduka i Hrvatske. Bilo je to najljepše razdoblje u mojoj karijeri, od tada i datira moja ljubav prema Hrvatskoj - kaže Balakov.

Balakov se s Hajdukom razišao sporazumno. Zatražio je od kluba da mu izađe u susret, što su čelnici i uradili.

- Za detalje pitajte klub, nije na meni da to govorim. Rastajemo se prijateljski. Tko zna, ako jednoga dana bude prilika, možda se i vratim. Hajduk je veliko ime i tradicija, mogu reći i religija. Nešto pozitivno ludo, to nema svaki klub. Nadam se da će Hajduk pronaći svoj put, naći stabilnost, napraviti temelje za budućnost... Potencijala ima u mladim igračima, samo treba vremena i strpljenja - govorio je.

Najčitaniji članci