Sport

Komentari 9

Bivši hrvatski košarkaš: Izgubio sam 12 kg u 7 dana, Ivanović se iživljavao, bacio me u depresiju

Bivši hrvatski košarkaš: Izgubio sam 12 kg u 7 dana, Ivanović se iživljavao, bacio me u depresiju

Duško Ivanović rekao je da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i trčim sat vremena prije treninga. Iživljavao se nada mnom. Poslao me u drugu momčad, a onda se dogodilo to sa srcem, rekao je Kasun

Zgadila mi se i košarka i sve. Doveo me do depresije i do te srčane bolesti. Mogu ja njega pozdraviti, ali meni je ista vrijednost ovog stupa ovdje i njega. Najgora odluka u karijeri za mene bila je Barcelona, rekao je bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Kasun (42) koji je dugo izbivao iz medija, a sada je u Podcast Inkubatoru ispričao zbog čega se od košarke oprostio sa samo 28 godina. 

Mario Kasun

Kasun je u karijeri igrao za europske velikane poput Barcelone, Efes Pilsena, Montepaschija te za NBA momčad Orlando Magica. 
Nakon što je iz NBA lige došao u Barcelonu, Kasun se posvađao s tadašnjim trenerom Duškom Ivanovićem jer mu je rekao da zbog kilaže ne ide na EP. 

- Upoznao sam divne ljude, ali to je bila možda moja najgora košarkaška odluka. To me praktički dovelo do smrti i prestanka igranja košarke s 28 godina. Svi su mi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopat i idiot. On je izvanredna osoba izvan terena, ali su mu rolete spuštene na terenu - rekao je Kasun nakon čega je dodao: 

Igor Kralj/Pixsell

- Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i trčim sat vremena prije treninga. Izgubio sam 12 kilograma u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je govorio na našem, a poslije samo na španjolskom.
Kasun kaže da ga je Ivanović tjerao da igra ozlijeđen. Naš se košarkaš srušio usred jedne utakmice. 

- Iživljavao se nada mnom. Poslao me u drugu momčad, a onda se dogodilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osjećam se super, a ovaj se dere, je*** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu - prisjetio se.

Mario Kasun

Kasun je za vrijeme operacije morao biti budan, a Ivanović ga je već nakon tjedan dana tražio da se vrati treninzima. 

- Tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve tijelo. Moraš biti budan. Rutinska operacija, devet sati! Ja padam od umora, a on me šamara da ne zaspem - rekao je pa zaključio:

- Oporavak je trajao sedam dana, Duško, koliko me volio, natjerao me da se vratim za tjedan dana. Sad kad razmislim, otjerao bih ga u tri p. m.