Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bivši igrač Hajduka mijenja repku: Pomirio sam se da neću imati priliku među 'vatrenima'

Bivši igrač Hajduka mijenja repku: Pomirio sam se da neću imati priliku među 'vatrenima'

Fifa je pozitivno odgovorila na zahtjev Saveza da Filip Ozobić zaigra za našu reprezentaciju. On igra u našoj državi već pet godina i po tome je ostvario kriterije za nastup po Fifi, rekao je azerbajdžanski savez

Bivši reprezentativac Hrvatske Filip Ozobić nosit će dres Azerbajdžana!

Iako sličan manevar nije uspio Borni Sosi, Ozobić je izgleda dobio zeleno svjetlo Fife, a to je objavio i azerbajdžanski nogometni savez.

- Fifa je pozitivno odgovorila na zahtjev Saveza da Filip Ozobić zaigra za našu reprezentaciju. On igra u našoj državi već pet godina i po tome je ostvario kriterije za nastup po Fifi.

Prvu šansu za nastup Ozobić će imati protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

-  Nazvao me izbornik, Talijan Gianni de Biasi, i priopćio da sam dobio zeleno svjetlo FIFA-e, te sam odsad igrač Azerbajdžana. Poželio mi je dobrodošlicu u nacionalnu vrstu, obećao sam pomoći koliko najviše budem mogao. Da me želi u ekipi znao sam od ranije, jer još proljetos smo se našli i tada mi je izložio planove o mojem nastupu za Azerbajdžan. Poštujem to - rekao je Ozobić za Sportske novosti pa rekao zašto se odlučio na taj potez:

- Pomirio sam se s time da među Vatrenima neću imati priliku, napunio sam 30 godina, nisam ljut zbog toga. Realan sam. Ostale su mi dvije opcije - odreći se zauvijek reprezentativnog nogometa ili odjenuti dres Azebajdžana.

Za Hrvatsku je igrao u mlađim kategorijama, a nastupio je i u A vrsti na prijateljskim susretima pod Antom Čačićem. Na Euru U19 davne 2010. godine bio je jedini Hrvat u najboljoj momčadi Eura pokraj igrača kao što su Vrsaljko, Ademi, Kramarić...

Hrvat je u Azerbajdžan stigao iz Slaven Belupa. Prvo je igrao za Qabalu, a potom tri godine za Qarabag. Ranije je u Hrvatskoj bio u Hajduku, Zadru, a i u mladoj momčadi Dinama.

POGLEDAJTE ČETVRTFINALNU VEČER ARMAGEDONA: