Obavijesti

Sport

Komentari 5

Za Island protiv 'kauboja' igra i bivši nogometaš: Igrao sam i u Europskoj ligi, ali otišao sam...

Za Island protiv 'kauboja' igra i bivši nogometaš: Igrao sam i u Europskoj ligi, ali otišao sam...

Paralelno sam od 16. do 20. godine trenirao i igrao oba sporta. Nastupao sam za Breidablik. Shvatio sam da nisam dovoljno dobar i da nikad kao nogometaš neću dogurati do Premiershipa, kaže Kristjánsson

VIDEO

Francuski rukometaši pogledavali su se u nevjerici. Ni u najluđim snovima nisu sanjali da će od Islanda u utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj izgubiti osam razlike (29-21). 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ostala bez polufinala Eura

'Nisam baš bio za Premiership ili Bundesligu'

U prekrasnoj i multifunkcionalnoj MVM Areni u Budimpešti potučeni su do nogu. Čak 10 komada uvalio im je Ómar Ingi Magnússon (24), desno krilo Magdeburga, a ništa manje impresivan nije bio Viggó Kristjánsson (28).

Potonji igra za bundesligaša TV Bittenfeld na poziciji desnog vanjskog, a Francuzima je zabio devet golova. Ne tako davno, Kristjánsson je bio perspektivan nogometaš. Nastupao je za islandsku U-17 i U-19 nogometnu reprezentaciju.

- Na Islandu ljudi obožavaju i nogomet i rukomet. Nisam mogao izabrati, paralelno sam od 16. do 20. godine trenirao i igrao oba sporta. Nastupao sam profesionalno za Breidablik, a 2013. smo priredili iznenađenje i izbacili Sturm Graz iz pretkola Europske lige - kazao je Kristjánsson za Stuttgarter Zeitung pa nastavio:

- Shvatio sam da nisam dovoljno dobar i da nikad kao nogometaš neću dogurati do Premiershipa ili Bundeslige pa sam odlučio u potpunosti se posvetiti rukometu. Dogurao sam do Bundeslige koja je jedna od najjačih rukometnih liga na svijetu.

TVB Stuttgart - HSG Nordhorn-Lingen

Dobri nastupi za Gróttu otvorili su mu vrata danskog Randersa 2016., a samo godinu dana kasnije potpisao je za SG Handball West Wien.

- Odlazak u Austriju bio je prava stvar. Tamo sam bio najbolji strijelac i igrač, postigao sve što se može na individualnom planu. Mogu se pohvaliti da od Graza nikad nisam izgubio, čak ni u rukometu - rekao je islandski vanjski igrač kroz smijeh.

Handball: Bundesliga, SG Flensburg-Handewitt - TVB Stuttgart

Iako se nogometom ne bavi već osam godina, Kristjánsson još uvijek ima profil na Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za nogometno tržište.

Tamo stoji da je igrao za ÍR Reykjavík, klub iz njegovog rodnog grada te za spomenuti Breidablik Kópavogur i Gróttu. Bio je veznjak. U seniorskoj karijeri skupio je 53 gola u svim natjecanjima te postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Sad će, eto, biti jedna od najvećih prijetnji Hrvatskoj. Ali ne "vatrenima", već "kaubojima".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja