Obavijesti

Sport

Komentari 17

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

VIDEO

Najčudnije veliko rukometno natjecanje završilo je u nedjelju trijumfom Šveđana nad Španjolcima (27-26) u finalu Eura u Budimpešti, dok su ranije Danci nadvisili Francuze u utakmici za broncu nakon produžetka (35-32).

Ali prije nego što su aktualni svjetski prvaci dobili priznanja za treće mjesto, EHF je medalje dodijelio i Francuzima!?

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski i srpski navijači skupa navijaju

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Krovna europska rukometna federacija za četvrto mjesto, za koje se u Hrvatskoj obično kaže da zavrjeđuje "drvenu medalju", Francuzima je uručila tzv. komemorativne medalje. Možete misliti oduševljenje što dobivaju priznanje nakon dva uzastopna poraza.

Video reakcije Francuza na "drvenu" medalju možete pogledati OVDJE.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 3/4 - France v Denmark

Što Francuzi misle o tom potezu najbolje je sažeo Valentin Porte (31), čovjek koji je u selekciji od 2013. i koji je osvojio dva svjetska zlata, jedno europsko i olimpijsko zlato i srebro, kao i svjetsku i europsku broncu. Eto, sad ima i komemorativnu medalju.

- Htio sam dati sve od sebe još jednom kako bismo osvojili pravu medalju. Ova je s*anje - ispalio je desni vanjski Montpelliera i dodao:

- Frustrirani smo jer smo željeli nagradu za avanturu koja je bila jako komplicirana od samog početka. Zaslužili smo je, bilo bi to sjajno, ali eto. Ovakve su utakmice komplicirane, igralo se u 15.30, ni dva dana nisu prošla od poraza od Švedske. Ali utakmica je bila kvalitetna i ne možemo žaliti ni za čim, dali smo sve i ponosan sam na ovu momčad.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 3/4 - France v Denmark

Olimpijski prvaci Francuzi drugi put zaredom na Euru nisu bili među najbolja tri. Prije dvije godine u Norveškoj izletjeli su još u prvom krugu.

- Jako smo razočarani. Pokušali smo naći rješenja u napadu u produžetku, oni su napravili razliku i onda se bilo teško vratiti. Željeli smo osvojiti medalju za one koji je još nemaju. Na kraju odlazimo s gorkim okusom. Zadnji dani bili su jako teški, na početku smo bili motivirani, a kasnije smo morali loviti minus. Danci su iskoristili iskustvo - kazao je pivot Ludovic Fabregas (25).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja
Sve o rukometnom Euru: Tko, kad i gdje igra, koji su rezultati?
KOMPLETAN RASPORED

Sve o rukometnom Euru: Tko, kad i gdje igra, koji su rezultati?

Samo su tri reprezentacije igrale na svim europskim prvenstvima, to su Hrvatska, Francuska i Španjolska. Španjolci su i najuspješnija europska reprezentacija s osam medalja, a osvojili su zadnja dva EP-a