Sport

Komentari 0

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura

Prvo su ih prozivali da su pustili Francuzima utakmicu da bi u polufinalu išli na Španjolsku, a na kraju su skoro ostali bez ičega. Ipak, Danska je u drami nakon produžetaka srušila 'tricolore' i osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Neka je više završilo, mišljenje je domaće i strane javnosti. A i samih aktera. Onakvi uvjeti - da ne znaš tko će igrati do sat, dva prije utakmice, iz dana u dan novi pozitivni testovi, organizacija na razini nekog dječjeg turnira - baš nikome ne pašu. Pa ni danskom izborniku Nikolaju Jacobsenu koji je sa svojom reprezentacijom osvojio čak tri medalje u zadnjih godinu dana.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 3/4 - France v Denmark

- Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni. Nismo smjeli mrdati iz hotelskih soba, poludjeli smo u hotelu. U prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu nismo uopće bili izolirani od ostatka gostiju - požalio se danski izbornik na slične stvari na koje su upozoravali iz našeg tabora.

Iako su Mađari ulupali milijune i milijune eura u dvorane, ostalim bitnim stvarima nisu posvetili previše pozornosti.

- O svemu smo morali sami brinuti, pa i o stvarima koje ne bi smjele biti naš posao. Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu. Kada nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno - rekao je Jacobsen pa za kraj ustvrdio:

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 3/4 - France v Denmark

- Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti. Ovako više ne može! Ponosan sam na nas, Francuze, pa i na rukomet kao sport, što smo uspjeli ovo izgurati u nemogućim uvjetima.

Najčitaniji članci