Sport

Komentari 0

Bivši trener Hajduka bez posla: Balakov više nije trener Bugara

Bivši trener Hajduka  bez posla: Balakov više nije trener Bugara

Krasimir Balakov (53) podnio je ostavku na dužnost izbornika bugarske nogometne reprezentacije četiri dana nakon teškog 0-6 domaćeg poraza od Engleske u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na EURO 2020.

Krasimir Balakov (53), koji je ranije tijekom trenerske karijere vodio i splitski Hajduk, izjavio je kako je ostavku podnio isključivo iz sportskih razloga te kako ona nije donesena pod pritiskom bugarskog premijera Bojka Borisova koji je tražio odlazak Balakova zbog njegove izjave kako nije čuo rasističke uvrede koje su gledatelji na stadionu upućivali engleskim reprezentativcima.

International Friendly - Republic of Ireland v Bulgaria

- Moja odluka o odlasku s mjesta izbornika nema nikakve veze s premijerovim traženjem, već sam ju donio jer sam izgubio strpljenje. Kada je u pitanju osiguranje utakmice, učinili smo sve što je bilo u našoj moći. Bugarska nije rasistička zemlja - objavio je Balakov.

HNK Hajduk - RNK Split

Nakon poraza od Engleske odstupio je i predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov, a dosada je bugarska policija uhitila 12 osoba osumnjičenih za rasizam. Bugarska je u sedam dosada odigranih utakmica u kvalifikacijama za EURO osvojila samo tri boda.

Najčitaniji članci