Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bivši 'vatreni' ispao iz lige pa gotovo zaplakao: Nisam došao bježati, sami smo za ovo krivi

Bivši 'vatreni' ispao iz lige pa gotovo zaplakao: Nisam došao bježati, sami smo za ovo krivi

Danijel Pranjić došao je u Slobodu spasiti je od ispadanja iz Premijer lige BiH. Nije uspio, Tuzlaci će sad u niži rang gdje ih je zadnji put vodio Ćiro, a bivši "vatreni" nije odbacio opciju da ostane

VIDEO

Ovosezonska avantura bivšega hrvatskog reprezentativca Danijela Pranjića (41) u Slobodi završila je neuspjehom. Nedjeljnim porazom od Željezničara u zadnjem kolu Premijer lige BiH (2-1) tuzlanski je klub nakon devet sezona ispao u Prvu ligu Federacije.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

- Teško je reći išta pametno, morat ćemo prespavati. Nismo ovo očekivali. Htjeli smo pobjedu, ali Željo je bio bolji, uzeo svaki duel. Treba analizirati cijelu sezonu, ali što imamo od toga? Dogodilo se što nitko nije želio - rekao je Pranjić.

On je u Tuzlu stigao krajem ožujka dok je klub bio u grčevitoj borbi za ostanak, na desetom mjestu s bodom više od zone ispadanja. Napustio je tad Trnje, koji je nakon njegova ostanka pao u veliku krizu i kolo prije kraja drži poziciju razigravanja za ostanak u Drugoj nogometnoj ligi.

- Nisam došao bježati, ali moraju se stvari staviti na stol ako ćemo biti pošteni. Nije ovo od jučer, traje već dulje vrijeme. Svi zajedno moramo pogledati u ogledalo i preuzeti odgovornost. Teško je reći jesam li uspio što promijeniti. Slobode će biti sutra tko god bio trener - rekao je Pranjić.

Danijel Pranjić novi je trener Slobode iz Tuzle

Ćirinim putem?

Navijači su bili bijesni nakon utakmice. Vikali su "uprava napolje", a potom poručili igračima "skidajte dresove". Pranjić je govorio na rubu suza.

- Ovi ljudi vole Slobodu, svima je teško. Najgore je kad pošteno radiš pa ti se ne vrati. Bilo je: ili ćemo plakati od tuge ili radosti. Dogodilo se ovo najgore, moramo se pogledati u ogledalo i reći da smo mi krivi. Ako to uspijemo i stavimo sve na stol, nije bitno hoću li ja ostati. Ovo je realnost - zaključio je Pranjić.

Sloboda je posljednji put u drugoj ligi bila u sezoni 2013/14., a tad ju je u elitu vratio Ćiro Blažević. Sad će je na put prema gore možda povesti Našičanin s 58 nastupa i jednim golom za hrvatsku reprezentaciju.

Željezničar je pobjedom dohvatio treće mjesto i izlazak u kvalifikacije Konferencijske lige iduće sezone nauštrb Širokog Brijega. U Europu će i Sarajevo i banjalučki Borac, kao i neprikosnoveni prvak Zrinjski. Osim Slobode, u niži rang ispada i trebinjski Leotar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu