Obavijesti

Sport

Komentari 24

Bivši 'vatreni' o dresu: 'Domaći mi na prvu nekako nije sjeo'; 'Kockice mi se čine prevelikima'

Bivši 'vatreni' o dresu: 'Domaći mi na prvu nekako nije sjeo'; 'Kockice mi se čine prevelikima'
14

Ona plava garnitura mi je top, možda i najbolja do sada, dok mi oni kockasti na prvu nekako nisu sjeli, kaže Josip Pivarić, dok Jerko Leko dodaje: Malo mi se te kockice čine prevelikima...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je predstavio nove dresove, kockastu i plavu garnituru s kojom će se "vatreni" predstaviti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Brojni navijači prilično su razočarani kockastom garniturom, dok je javnost oduševljena onim plavim dresovima. A što na sve kažu naši bivši reprezentativci? Igrači koji su hrvatske boje branili na velikim natjecanjima?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi dresovi 'vatrenih' za Euro 2024. 01:29

- Iskreno, ne znam što bih rekao. Ona druga, plava garnitura, mi je top, možda i najbolja do sada. Ali, ti prvi dresovi mi nekako na prvu nisu sjeli. Možda ih moram vidjeti uživo, možda se nekako moram naviknuti na njih, na prvu nekako nisu po mom guštu. Svi smo navikli na te manje kockice, možda nije trebalo 'izmišljati' nešto ovako - kaže nam Josip Pivarić, pa nastavlja:

- Opet, to su na koncu samo - dresovi! Najvažniji su rezultati, najbitnije je odraditi pravo Europsko prvenstvo. I ako bude opet odličnih rezultata nikoga neće biti briga za izgled dresova. Budite sigurni, ako Hrvatska u Njemačkoj napravi sjajne rezultate, opet će svi gradovi Lijepe naše biti prepuni kockica. Pa i ovih novih dresova.

Jurica Vranješ je s reprezentacijom nastupio na dva svjetska prvenstva, 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu, te 2006. godine u Njemačkoj.

- Svi klubovi na svijetu, pa sad i reprezentacije često mijenjaju dresove, pogotovo pred ta velika natjecanja. To se radi zbog stalne prodaje i marketinških stvari. Kod nas su uvijek vidljive te kockice, one su naš zaštitni znak, s njima se ne može toliko kombinirati. Nekad su veće, nekad manje, nema tu takvih razlika - kaže Jurica Vranješ, pa dodaje:

- Pročitao sam kako je Luka Modrić negdje rekao kako ga ti dresovi podsjećaju na one iz Francuske 1998. godine, mene i ne baš toliko, malo su mi drugačiji. Mislim da stariji navijači, kao i mi koji smo prije određenog vremena igrali za Hrvatsku, najviše pamtimo taj dres iz 1998., on nam je kao neki sinonim za kockice i hrvatsku reprezentaciju.

Vranješ kaže kako se nogomet i u tom smjeru puno mijenja...

- Pa vidite da danas Manchester United ili Hajduk igraju utakmice u zelenim dresovima što nema nikakve veze s bojom ili tradicijom kluba. Puno se toga promijenilo, stigli su ti neki noviteti. Ali za dresove ne brinem, naviknut ćemo se svi skupa. Mi smo oduvijek prepoznatljivi po kockicama, takvi ćemo biti i dalje. I čim dođu prve pobjede, nitko više neće pričati o većim ili manjim kockicama na dresu - završio je Vranješ.

Jerko Leko u reprezentativnoj karijeri ima tri velika natjecanja, s "vatrenima" je nastupio na europskim prvenstvima 2004. i 2008. godine, dok je 2006. bio član reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

- Ovako na prvu, malo mi se te kocke naprijed čine kako široke, barem mi to tako izgleda po slikama. Čitao sam izjavu Luke Modrića koji kaže kako mu se jako sviđa novi dres, kako je uživao kad ga je prvi put vidio. Siguran sam kako to sve puno ljepše izgleda uživo nego na slikama, možda nam svima skupa treba samo malo vremena da se naviknemo na njega - kaže Jerko Leko, pa nastavlja:

- Plavi dres mi je odličan, baš mi djeluje dojmljivo i prepoznatljivo. Znate kako ja to gledam? Veliki rezultati, pa veće i kockice, ha, ha. Malo promjene ne škodi, samo se moramo naviknuti. Možda ti kockasti dresovi nisu prepoznatljivi kao do sada, možda smo ovoga puta napravili malo veću promjenu, ali naviknut ćemo se. Samo treba pobjeđivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika