Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Dinamo je pobijedio boljega, zašto onda ne bismo i mi? A s Petkovićem sam još u kontaktu'

'Dinamo je pobijedio boljega, zašto onda ne bismo i mi? A s Petkovićem sam još u kontaktu'

Obitelj Jevgena Čeberka je u opasnom području, ali svi su dobro i nadam se da će tako i ostati. Svi u klubu dali su mu podršku, rekao je trener Osijeka u najavi nedjeljnog derbija

VIDEO

Derbi Osijeka i Dinama, koji se igra u nedjelju na Gradskom vrtu s početkom u 18 sati, na redovitoj konferenciji za medije najavio je trener Nenad Bjelica i golman Ivica Ivušić.

Pokretanje videa...

Kristijan Lovrić transferom u zadnjim satima prijelaznog roka postao novi igrač NK Osijeka VIDEO

- Momčad očekuje utakmicu u najboljem mogućem raspoloženju. Nakon tri pobjede u nizu, oporavka igrača i određenih kazni zbog žutih kartona, kompletirali smo se te na dispoziciji imamo 24 igrača i tri golmana. Imam luksuz izbora. Svi su željni igre i nadam se da ćemo to u nedjelju i pokazati. Igramo protiv jednog renomiranog protivnika kojem čestitamo na pobjedi, ali i generalno na dobrim rezultatima u Europi i kako su predstavljali hrvatski nogomet već četvrtu sezonu u nizu. Vjerujem u sebe i našu kvalitetu kao i svakog pojedinca - počeo je Nenad Bjelica. 

Španjolci: Sevilla je dominirala, a penal za Dinamo nije postojao
Španjolci: Sevilla je dominirala, a penal za Dinamo nije postojao

Osijek u nedjelju slavi 75. rođendan te se očekuje najveći broj gledatelja ove sezone s obzirom na to da su rasprodane sve ulaznice u kapacitetu od 40 posto. 

- Atmosfera je fantastična. Osjetimo euforiju od strane navijača kao i pozitivu. Sigurni smo da ćemo to prenijeti i na terenu. Drago nam je da se tražila karta više i sigurno da to nije samo zato što dolazi Dinamo nego zato što je Osijek konkurentan, opasan svima i ozbiljan u nastojanjima da na kraju bude najbolji. Imali smo potporu navijača oduvijek - kazao je Nenad Bjelica nakon čega je naglasio da je njegova momčad spremna:

'Modri' otkako je Hrvatske nisu pobijedili moćnijeg suparnika! Ne vjerujete? Evo dokaza...
'Modri' otkako je Hrvatske nisu pobijedili moćnijeg suparnika! Ne vjerujete? Evo dokaza...

- Dobro smo trenirali ovaj tjedan. Imali smo jednu prijateljsku utakmicu za igrače koji su manje nastupali u zadnje vrijeme, kao i Mile Škorić i Ivan Fiolić koji zbog kartona ili bolesti nisu bili u zadnjoj utakmica. Svi su dobili svoje minute.

Hoće li Kristijan Lovrić, koji je iz Gorice prešao u Osijek zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka, debitirati u nedjelju protiv Dinama?

- Odradio je sve treninge od utorka. Nije nastupio jer nismo htjeli ulaziti u bilo kakav rizik. Sigurno da ga se može očekivati od prve minute - kazao je Bjelica nakon čega se ponovno osvrnuo na protivnika:

- Dvije godine sam bio u ritmu dvije utakmice tjedno i naravno da nije lagano nositi se s time. Mi isključivo vodimo brigu o samim sebi. Znamo kvalitete Dinama, ali ne opterećujemo momčad s time nego pokušavamo da se igrači fokusiraju na zadatke na terenu. Morate biti 90 minuta na stopostotnom učinku. Dinamo je jučer pokazao protiv Seville da se može pobijediti kvalitetniju momčad, zašto mi to ne bismo pokazali u nedjelju? - upitao je Bjelica. 

Trener Dinama Željko Kopić na uzvratnoj utakmici Europske lige protiv Seville zbog ozljeda nije mogao računati na Ademija, Ivanušeca, Perića, Andrića, ali i Lauritsena. Plan kako zaustaviti Mišića? 

- Tko god istrči u Dinamovom dresu je opasan i kvalitetan. Ne bih isključio mogućnost da Ademi i Ivanušec nastupe. Rade na tome da ih oporave za utakmicu, ali hoće li ići na taj rizik je njihova stvar. Ako zadržimo agresivnost i koncentraciju svih 90 minuta, onda su nam šanse za pobjedu velike - uvjeren je Bjelica. 

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Prema nekim analizama, Petković je bio u top formi kad ga je vodio Bjelica, a nakon odlaska iz kluba može se reći da se osjeti blagi pad u njegovoj igri. 

- Mislim da je Bruno imao dobrih utakmica i nakon mene. On je kvalitetan igrač i osoba te naravno da s takvim igračima moraš imati drugačiji odnos. Puno sam puta rekao da se vrijedilo potruditi zbog Brune, pogotovo zbog onoga što je dao Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. U kontaktu sam s njim i stvarno mu želim sve najbolje - kazao je Bjelica. 

Koliko ste igračima davali pozornost da pripaze na prekršaje?

- Uopće o tome ne pričamo. Samo smo fokusirani na zadatke koje moramo izvršiti na terenu. Ne želim uopće gubiti energiju na to. To je nepotrebno - rekao je Bjelica.

Osijek i Haladas u Poreču odigrali prijateljsku utakmicu

Nedjeljni derbi protiv Dinama bit će 1000. utakmica NK Osijeka u Prvoj HNL.

- Baš sam se danas prisjećao utakmice u Đakovu kada smo golom Špehara pobijedili Zagreb i bili smo u egzodusu. Lijepa pobjeda u Osijekovoj povijesti i nadam se da će i ova 1000. biti značajna i da ćemo je se rado prisjećati kada bude 2000. Teško da ću ja biti na klupi tada, nadam se da ću unuke šetati - rekao je uz smijeh.

Ukrajinski nogometaš Jevgen Čeberko u Osijek je došao na jednoipolgodišnju posudbu do ljeta 2022. godine iz austrijskog LASK-a, a s prvim danom nove godine Osijek je aktivirao klauzulu o otkupu njegovog ugovora koji je potpisao do 2025. godine. Derbi protiv Dinama propustit će zbog žutih kartona, a nije mu lako. 

- Ima od svih podršku u klubu i uz njega smo. Njegova obitelj je u opasnom području (grad Melitopolj u središnjoj Ukrajini, op.a.), ali svi su dobro i nadam se da će tako i ostati - zaključio je Bjelica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...