Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bjelica: Hvala navijačima što su bili strpljivi. Ako treba izviždati igrače na kraju, neka izviždaju

Bjelica: Hvala navijačima što su bili strpljivi. Ako treba izviždati igrače na kraju, neka izviždaju

Nek dođe njih tisuću, dvije, ali neka budu uz momčad. Ako na kraju treba izviždati, neka izviždaju. Ali danas je momčad stvarno dala sve na terenu, rekao je trener Osijeka nakon pobjede nad Dragovoljcem 1-0

VIDEO

Osijek je debelo utvrdio pobjedničke staze i pozitivan niz koji traje od početka rujna. Hrvatski dragovoljac izgubio je u Gradskom vrtu 1-0 golom Mihaela Žapera, što je druga uzastopna pobjeda za bijelo-plave i šesta u nizu bez poraza u HNL-u. Barem na jedan dan preuzeli su vrh ljestvice.

Pokretanje videa...

Osijek slavi pobjedu 00:56

- Apsolutno zasluženo osvojena tri boda. Dobro smo radili cijelu utakmicu. Nažalost, nismo protivnika otvorili na vrijeme, kako se kaže, jednim golom, morali smo čekati do 70. minute. U takvim utakmicama iz jednog zalutalog metka možeš i primiti gol. Ipak, nismo ništa dozvolili protivniku, praktički 90 minuta nismo mu dali nijednu šansu - rekao je trener Nenad Bjelica i dodao:

- Moram čestitati igračima na strpljenju, ali i publici. Naravno da svi očekuju protiv zadnjega na tablici koji je primio 33 gola neki brzi gol i golijadu, ali navijači su bili strpljivi, gurali su nas do tog gola. Osjetili su da momčad želi, da hoće i kao plod tog strpljenja nas, navijača došao je taj gol. Kažem, zaslužena pobjeda.

Puno je bilo ubačaja s jedne i druge strane, iz prekida. Goste je spašavala i prečka u prvom dijelu, ali primili su gol nakon 13. kornera za Osijek.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Miérez usred sezone promijenio broj: 'Copra, praznovjeran je...'
Miérez usred sezone promijenio broj: 'Copra, praznovjeran je...'

- To je bio rezultat pritiska koji smo radili do 70. minute. Momčad je stvarno imala puno prilika i ubačaja, htjeli smo s dva napadača koji igraju dobro glavom imati puno ubačaja. Bilo ih je dovoljno. Nisu uvijek bili najprecizniji, ali iz jednog kornera zabili smo gol. I u Zagrebu smo ih pobijedili iz jednog prekida, to je naše oružje i dok god se može pobijediti iz prekida, mi ćemo to pokušavati - kaže Bjelica.

Osječani će sad na put, prvo u Zagreb na utakmicu osmine finala Kupa protiv Rudeša (utorak, 13 sati), a onda i u Rijeku, na prvenstveni derbi u nedjelju od 17.30.

- Moramo se dobro regenerirati. Danas smo imali skaute koji su pogledali Rudeš, imamo dosta njihovih materijala. Maksimalna, najozbiljnija priprema kao za svaku utakmicu. Vjerujem u prolazak u sljedeće kolo - kaže Bjelica.

Ozračje u momčadi je pobjedničko.

- Puno puta smo rekli, kad smo bili u negativnijoj fazi, da pobjede čine da momčad igra s puno više samopouzdanja i vjere u samog sebe, momčadski izgledamo dobro, danas opet nismo primili gol, u Koprivnici isto tako. To pokazuje defenzivnu stabilnost momčad. Stvaramo dosta šansi, ne iskorištavamo ni 30 posto toga. Ali dobro, doći će i to. Nekad se dogodi utakmica da pogodiš iz jedinog šuta. Treba biti optimističan, vjerovati u ove dečke, ovaj projekt i nadam se da ćemo na kraju svi biti zadovoljni.

Osijek srušio Dragovoljac iz 13., sretnog kornera i preuzeo vrh!
Osijek srušio Dragovoljac iz 13., sretnog kornera i preuzeo vrh!

Slavlje s navijačima na kraju?

- Nek dođe njih tisuću, dvije, ali neka budu uz momčad. Ako na kraju treba izviždati, neka izviždaju. Ali danas je momčad stvarno dala sve na terenu, rekao bih i da su navijači dali sve od sebe. Zajednički smo došli do uspjeha i onda je normalno to slavlje nakon utakmice - zaključio je Bjelica.

Kapetan Mile Škorić igrao je cijelu utakmicu u zadnjoj liniji Osječana.

- Teško izborena pobjeda, ali potpuno zaslužena. Nismo Dragovoljcu dozvolili apsolutno ništa, ako se ne varam, a imali smo bezbroj prilika. Znali smo da će biti teška utakmica, da će stajati u bloku. Teško je to probijati kroz kombinatoriku, većinom dođeš na bok pa centaršut, tu smo stvarali pritisak. Pogodili smo i okvir gola i puno prilika. Evo, hvala Bogu, zahvaljujući golu Mihe, slavimo - kazao je Mile i nastavio:

- Naravno da i mi i naši navijači očekuju utakmicu s više golova i prilika. Ali ovo je Dragovoljac koji je puno bolji nego s početka prvenstva, pojačali su se nekim igračima. Vidjeli smo i neke prijašnje njihove rezultate. Dobro su se branili, i mi smo bili koncentrirani i dobri. Pokušavali smo, nije to lako, ali zaslužena je pobjeda.

Pogled na idući tjedan?

- Taj derbi ne gledamo dok ne završimo utakmicu s Rudešom koja isto tako neće biti lagana. Naravno da smo ogromni favoriti, ali ako ne uđeš 100 posto, kao protiv Vukovara u prijateljskoj, teško je danas dobiti bilo koga. Tako da maksimalno koncentrirani idemo proći Kup - kaže Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...