Obavijesti

Sport

Komentari 121

Bjelica ima bolji učinak nego u Dinamu, lovi Cicino postignuće

Bjelica ima bolji učinak nego u Dinamu, lovi Cicino postignuće

ZA POVIJEST Osijek trofej nije osvojio od ‘99., a Bjelica može postati drugi trener, nakon Zlatka Kranjčara, koji je osvojio HNL s dva kluba. Po susretu osvaja 2,4 boda, a u Dinamu je osvajao 2,3!

VIDEO

Datum je bio 5. rujna prošle godine. Nenad Bjelica (49) sjeo je na klupu voljenog Osijeka. Preuzeo je od Ivice Kuleševića (51) raštimani orkestar, koji je nakon tri kola u HNL-u imao tek bod.

Dobio je, neslužbeno, oko milijun eura godišnje, a neke inozemne opcije nakon razlaza s Dinamom otpale su mu jer nije želio pristati na kompromise i ići nekamo bez kompletnog stožera (Poms, Bule, Čavlina, Mayer, Reinholz, Osmanović). Mađari su mu u Osijeku dali odriješene ruke, obnaša i funkciju sportskog direktora, a u operativi i skautskim poslovima pomažu mu vojnik kluba Kulešević i legenda Ivo Smoje.

POGLEDAJTE VIDEO: NK Osijek predstavio treći dres

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

Ipak, ni najveći optimisti nisu očekivali da će Bjelica voditi mrtvu utrku s Dinamom nakon 27 kola. Dinamo ima 61 bod, kao i Osijek, uz utakmicu manje, ali “modri” bitku još vode na tri fronte. Živi su u Kupu, čekaju ih okršaji u Europskoj ligi, a još čekaju i termin Superkupa s Rijekom.

Bjelica, s druge strane, nema toliko problema. Nije uspio u nekoliko dana kreirati čudo protiv Basela u kvalifikacijama za EL, ispao je iz Kupa od Rijeke i sad ima trasiran put za juriš na prvenstvo. Na klupi Osijeka ostvario je 19 pobjeda, tri remija i dva poraza u 25 utakmica. Po susretu osvaja 2,4 boda, a u Dinamu je osvajao 2,3!

Osijek i Rijeka sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa

Napravio je dobar posao i kao sportski direktor. Ostvario je treći najveći izlazni transfer u povijesti kluba prodavši Majstorovića za tri milijuna eura u Kinu, a doveo je pojačanja poput Santinija, Bohara, Čeberka...

Ima priliku Osijeku donijeti prvi trofej još od sezone 1998/1999. i Kupa te postati drugi trener u povijesti koji je osvojio 1. HNL s dva kluba, nakon Zlatka Kranjčara, koji je osvojio naslov sa Zagrebom i s Dinamom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu