Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bjelica krenuo s 34 igrača, Majer konačno potpuno zdrav!

Bjelica krenuo s 34 igrača, Majer konačno potpuno zdrav!
11

Dinamo se u Beleku trebao obračunati s Bešiktašem, no ta je utakmica otkazana, pa modri traže novog suparnika. Zbog lakših ozljeda danas nisu trenirali Ademi i Šunjić...

VIDEO

Nenad Bjelica danas je poveo svoju momčad u prve radne obveze u 2019. godini, Dinamo je krenuo s pripremama za proljetni dio sezone. Na prozivci hrvatskog prvaka okupilo se 34 imena, tu nije bilo nikakvih iznenađenja, a od novih lica možemo izdvojiti tek šest juniora. U Dinamu još nema novosti u rubrici 'dolasci i odlasci', iako se čini kako bi prvi modre odaje mogao napustiti Mario Budimir koji je već i prema Wikipediji član iranskog Persepolisa.

Igrači Dinama odradili su prvi trening kojeg su zbog lakših ozljeda preskočili tek Arijan Ademi i Ivan Šunjić. Obojica će u ponedjeljak obaviti magnetsku rezonanciju, a onda se najvjerojatnije uključiti u puni trenažni proces. Dobra vijest za sve navijače Dinama je i potpuni oporavak Lovre Majera koji od prvog dana kreće punim intenzitetom.

Na prozivci Dinama pojavili su se: Livaković, Zagorac, Stojanović, Matel, Moharrami, Rrahmani, Dilaver, Perić, Lešković, Theophile-Catherine, Leovac, Musa, Ademi, Šunjić, Majer, Gojak, Moro, Olmo, Hajrović, Kadzior, Menalo, Oršić, Šitum, Marin, Petković, Budimir, Gavranović, te mladi juniori Horkaš, Josipović (vratari), Šutalo, Gjira, Franjić, Baturina i Ćuže.

Zagreb: Početak priprema GNK Dinamo

- Želimo biti bolji nego jučer, poboljšavati se iz dana u dan. I individualno i kao momčad, a stvarno imamo puno prostora za napredak. Svatko će dobiti svoju priliku na pripremama, imamo šest prijateljskih utakmica, svi će dobiti pravu minutažu. Mlade ćemo polako uvoditi u seniorski program, tu nema nikakve sumnje. Prijelazni rok? Za sada ništa, ako ne bude odlazaka, neće biti ni dolazaka - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Puno sam odmarao i uživao u odmoru, ali već smo krenuli s prikupljanjem informacija o Viktoriji Plzen. Dugačak je period priprema za tu utakmicu, ali i sve što nas očekuje na proljeće. Viktoria Plzen je iskusna momčad koja zna što želi i kako želi na terenu. Nisu nervozni tijekom utakmice, ne gube glavu, pojačali su se, a imaju 10-ak igrača starijih od 30 godina. Igraju direktno, puno dugim loptama traže visokog napadača, rekao bih da su pragmatični i efikasno.

Kakvo je stanje s Ademijem i Šunjićem?

- Ademi još uvijek ima probleme s kojima je završio sezonu, Šunjić se malo muči s trbušnim pojasom. Vidjet ćemo što će za njih dvojicu pokazati magnetska rezonancija. Vrlo nam je važno što je Ademi ostao s nama, on je jako važan za momčad, pa i kad ne igra, njegov se glas cijeni i čuje u svlačionici.

Zagreb: Početak priprema GNK Dinamo

Dinamo se u turskom Beleku gdje modri odlaze 10. siječnja trebao sučeliti s Bešiktašem, no turski je velikan jučer otkazao tu utakmicu...

- Da, njima je pomaknuta neka ranija utakmica, pa se ranije vraćaju u Istanbul. Mi ćemo sada tražiti drugog suparnika, nema tu nikakvih problema. Kroz pripreme se želimo poboljšati u fazi posjeda lopte, tu tražimo neke automatizme, nije u tom dijelu igre sve bilo perfektno na jesen. Razumljivo, imali smo puno utakmica, ali protiv momčadi koje se branimo s deset igrača u tome moramo biti bolji.

Nenad Bjelica tvrdi kako mu je najvažnije što je momčad i dalje na okupu...

- Imali smo puno promjena na ljeto, kasno su nam se priključili Gavranović i Livaković, puno smo toga pripremali u hodu, pa njih i nespremne ubacivali u igru. Sada su nam svi na raspolaganju, vidjet ćemo što će biti s Ademijem i Šunjićem, a na proljeće nas očekuje i puno manje putovanja - završio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom