Obavijesti

Sport

Komentari 35

Benković neće biti spreman za Hapoel, Gavranoviću 20 minuta

Benković neće biti spreman za Hapoel, Gavranoviću 20 minuta
1

Benkovića neće biti, dok je Gavranović u kadru. "On je jako važan za našu svlačionicu, nije spreman za 60-70, ali može odraditi dobrih 20-ak minuta", rekao je trener Dinama na konferenciji za novinare

VIDEO

Dinamo je spreman za prvu službenu utakmicu nove sezone, u Maksimir stiže (utorak 20 sati) izraelski prvak - Hapoel Beer Sheva. Nenad Bjelica uvjeren je kako njegova momčad, bez obzira na brojne promjene u momčadi, ima dovoljno snage za uspješan europski debi i pobjedu nad kvalitetnim rivalom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

- Momčad je spremna, danas nam je 47. trening od početka sezone, velika većina je odradila sve aktivnosti na odličnom nivou. Na raspolaganju imam 27 igrača, izabrat ćemo 18 najspremnijih i nadamo se pobjedi, prolasku dalje, iako znamo da igramo s kvalitenim i iskusnim suparnikom. Hapoel je dugo na okupu, iza sebe imaju dvije službene utakmice, ali mi smo spremni za utakmicu i dat ćemo svoj maksimum - rekao je trener Dinama pa dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Probali smo kroz pripremni period puno kombinacija u svim linijama, a već smo u zadnjim utakmicama mogli vidjeti neke konture početnog sastava. Tu možemo tražiti početni sastav za Hapoel. Kada u momčadi imate 13 novih igrača morate ih dobro upoznati, a mi za to nismo imali previše vremena. Svi su dobili minute i prigodu za dokazivanje, a na meni je da donesem odluku o devetorici koji neće biti u kadru, koji će ostati izvan zapisnika. Svaki od njih ima mjesta u našoj momčadi, pred nama je puno utakmica i svi će dobiti svoju šansu.

Trener Hapoela: Nije nam lako, pa Dinamo je pun nepoznanica
Trener Hapoela: Nije nam lako, pa Dinamo je pun nepoznanica

Malo o suparniku...

- Hapoel ima jako dobre igrače u fazi napada, jako opasne krilne i centralne napadače, pa i veznjake koji su opasni po suparnička vrata. Tu je prije svega Hanan Maman koji je u obje utakmice zabio protiv Flore, a bio je efikasan i prošle sezone. Hapoel igra napadački nogomet, a ako ih se pusti igrati onda mogu svoj talent pokazat u najboljem svjetlu pa im mi to ne želimo dozvoliti. Želimo biti agresivni, stajati im blizu, ne dati im igrati. Vjerujem da ćemo već sutra pokazati da smo odlična momčad.

Vaša obrana zadnja linija je puna novih igrača (Zagorac, Dilaver, Théophile-Catherine, Leovac), koliki to može biti problem?

- Ništa me ne brine. Vidim kako ti dečki rade, kako se ponašaju na treninzima i koliko su već u utakmici. Svi oni zaslužuju igrati i koga god stavio ne mogu pogriješiti, nemam tu baš nikakvih briga. Radimo jako dobro, uložili smo puno napora u ovih 40-ak dana i sigurno smo mentalno dobro spremni za ovu utakmicu.

Kakva je situacija s Benkovićem i Gavranovićem?

- Benkovića neće biti među 18, on posljednjih osam dana nije u punom treningu, dok će Gavranović biti u kadru. On nam je jako važan, pa čak i kada ne počinje utakmicu važan je dio naše svlačionice. Riječ je o pravom profesionalcu i reprezentativcu Švicarske, on sada nije spreman za 60-70 minuta, ali nam 20-ak može pomoći - završio je Bjelica.

Pratite uživo prijenos press konferencije trenera Bjelice prije sutrašnje utakmice protiv Hapoel Beer Sheva FC!

Objavljuje GNK Dinamo Zagreb u Ponedjeljak, 23. srpnja 2018.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram