Obavijesti

Sport

Komentari 70

Bjelica o odlasku Bočkaja u Dinamo: Htio je napredovati

Bjelica o odlasku Bočkaja u Dinamo: Htio je napredovati

Hvala svima u klubu, od teta čistačica do predsjednika, posebno svim trenerima i suigračima. U nogometnom klubu Osijek sam proveo pet sjajnih godina, kazao je Bočkaj na odlasku

VIDEO

U nogometnim krugovima su se dan prije Božića pojavile glasine kako Petar Bočkaj (25) dolazi u Dinamo. Navijači hrvatskog prvaka s velikim osmijehom na licu dočekali su tu vijest jer lijevi bek je Dinamova najkritičnija pozicija. No, ta vijest nije baš sjela navijačima Osijeka.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Nadali su se da će to ostati samo na glasini, da njihov klub neće prodati ponajboljeg igrača lige. Na njihovu žalost, Dinamu je tu vijest potvrdio malo iza podneva.

Pero Bombardero tako napušta Gradski vrt nakon četiri godine, 149 nastupa te 24 gola i 29 asistencija. Navijači su priželjkivali kako će im donijeti prvi naslov prvaka u povijesti, ali Osijek će morati bez njega u borbu za trofeje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Osijek i Gorica susreli se u 24. kolu Prve HNL

- Hvala svima u klubu, od teta čistačica do predsjednika, posebno svim trenerima i suigračima. U nogometnom klubu Osijek sam proveo pet sjajnih godina, Osijek je grad u koji sam se zaljubio, ali došao je trenutak za korak naprijed. Hvala i svim navijačima koji su me bodrili i podržavali, s moje strane ovo nije zbogom nego samo doviđenja - rekao je Bočkaj koji je s Dinamom potpisao višegodišnji ugovor.

Cifra nije poznata, ali obzirom da ga je Osijek pustio nakon kraja jesenskog dijela sezone i to dok je još u igri za titulu, za pretpostaviti je da je riječ o izdašnom iznosu koji je osječke čelnike ostavio bez teksta. A kada Dinamu izvadi vreću na stol, nitko od hrvatskih klubova ne može se nadmetati. Bočkaj prema Transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura pa samo možemo nagađati koliko su ga 'modri' platili.

Nogometaši Osijeka nakon jedanaesteraca protiv Slaven Belupa ušli u polufinale kupa

Od svog ponajboljeg igrača oprostio se i Nenad Bjelica pred kojim je jako težak zadatak. Morat će popuniti veliku prazninu koja je nastala Bočkajevim odlaskom. 

Nogometaši Osijeka nakon jedanaesteraca protiv Slaven Belupa ušli u polufinale kupa

- Prije svega hvala Peri Bočkaju na svemu što je pružio NK Osijeku u ovim sezonama što je bio kod nas. Budući da je ulazio u zadnju godinu ugovora i da je njegova želja za napretkom bila velika uspjeli smo se dogovoriti s GNK Dinamo oko njegovog definitivnog transfera i želimo mu u budućnosti puno sreće. U ovom trenutku na poziciji lijevog beka imamo igrače poput Jurčevića, Čeberka i mladog Cvijanovića, a ukoliko na tržištu nađemo interesantnog igrača pokušat ćemo ga dovesti u NK Osijek da bude jak kao i s Petrom Bočkajem - kazao je trener bijelo-plavih.

Bočkaj će tako karijeru nastaviti u hrvatskom prvaku, a Osijek će morati bez njega u nastavak sezone. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz