Obavijesti

Sport

Komentari 79

Bjelica otkrio zašto je prodao Bočkaja: Tko god želi, vratit ćemo mu novac od pretplate

Bjelica otkrio zašto je prodao Bočkaja: Tko god želi, vratit ćemo mu novac od pretplate

Trebaju nam navijači koji su uz nas i u dobru i u zlu, navijači koji vole NK Osijek neovisno tko u njemu igra i tko ga trenira. Iako smo u podređenom položaju u 90% stvari, želimo se boriti za najviše ciljeve, napisao je Bjelica

VIDEO

U nogometnim krugovima su se dan prije Božića pojavile glasine kako Petar Bočkaj (25) dolazi u Dinamo. Navijači hrvatskog prvaka s velikim osmijehom na licu dočekali su tu vijest jer lijevi bek je Dinamova najkritičnija pozicija. No, ta vijest nije baš sjela navijačima Osijeka.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Nadali su se da će to ostati samo na glasini, da njihov klub neće prodati ponajboljeg igrača lige. Na njihovu žalost, Dinamu je tu vijest potvrdio u petak poslijepodne. Dok navijači Dinama slave, navijači Osijeka osuli su paljbu po čelnicima kluba. Očekivali su pojačanja kako bi što jači ušli u borbu za naslov, ali ostali su bez ponajboljeg igrača i najboljeg asistenta prvenstva. I to su ga prodali izravnom konkurentu za titulu.

U 13. kolu HNL-a sastali su se NK Osijek i NK Hrvatski dragovoljac

Prozvali su navijači čelnike kluba, smatraju da je Osijek ovom prodajom odustao od borbe za naslov, neki kažu i da im je Bočkaj ukrao Božić, ali trener Nenad Bjelica odlučio je preuzeti odgovornost te primiriti ljutite navijače. Na Facebooku je objavio poduži post u kojem je objasnio zašto su prodali ponajboljeg igrača i da je o tome odlučio upravo on. 

- Dragi navijači NK Osijeka! Povodom zadnjih događaja želim Vas informirati da je odluka o odlasku Pere Bočkaja bila isključivo moja i da je uprava samo potvrdila moju odluku. Sve odluke koje donosim su za dobrobit kluba i u želji da naš klub bude jači i bolji. Vrijeme će pokazati jesmo li uspjeli u tome. Poštujem različitost mišljenja... Svim nezadovoljnicima koji se zbog ove odluke osjećaju prevareni i žele povrat novca za godišnje karte poručujem da se mogu javiti u tajništvo kluba i novac će im biti vraćen. Trebaju nam navijači koji su uz nas i u dobru i u zlu, navijači koji vole NK Osijek neovisno tko u njemu igra i tko ga trenira. Iako smo u podređenom položaju u 90% stvari, želimo se boriti za najviše ciljeve i za to nam treba podrška pravih navijača. Sretan Božić Vama i Vašim obiteljima! Samo Osijek - napisao je trener Osijeka. 

Split: Hajduk protiv Osijeka na Poljudu u 29. kolu Prve HNL

Osječani će tako bez Bočkaja, koji je otišao nakon četiri godine, nastaviti pohod na trofeje. Situacija je i dalje jako dobra. Klub je na drugom mjestu u prvenstvu s istim brojem bodova kao i prvoplasirani Dinamo, a u polufinalu Kupa čeka ih dvoboj protiv Rijeke. No, odlazak Pere Bombardera unio je nemir među navijače.

Ipak, ta ljutnja bi mogla kratko trajati. Novac od Bočkajevog transfera (oko dva milijuna eura) neće dugo stajati u blagajni kluba jer se Osijek navodno već bacio u potragu za novim pojačanjem. 

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL

Šuška se kako bi to mogao biti nogometaš Gorice Kristijan Lovrić, a znakovito je i to što je ponajbolji igrač HNL-a jučer zapratio osječki klub na Instagramu.

Nije tajna da Osječani već neko vrijeme žele Lovrića, ali odlazak Pere Bombardera ubrzao je cijelu stvar. Krilni nogometaš kluba iz Turopolja na Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, a ugovor mu istječe na ljeto 2023. godine. Uz novac od Bočkajevog transfera, bijelo-plavi bi, dakako, morali dodati određen iznos. Ali naravno, sve ovisi o predsjedniku Gorice Nenadu Črnku i njegovoj odluci želi li uopće pustiti najboljeg igrača dok još nema spremnu zamjenu.

Kako god, čeka nas zanimljiv prijelazni rok, a to je samo uvertira u ono što ćemo gledati na proljeće. Jednu od najneizvjesnijih sezona HNL-a u kojoj se čak četiri kluba bore za naslov. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima