Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bjelica: Rijeka izgleda ozbiljno i ovu priliku moraju iskoristiti...

Bjelica: Rijeka izgleda ozbiljno i ovu priliku moraju iskoristiti...
2

Rijeka izgleda ozbiljno, ima stabilnost, jaku konkurenciju u momčadi, sjajnu atmosferu u klubu i gradu. Mislim da je došao trenutak koji moraju iskoristiti kako bi bili prvaci Hrvatske, rekao je Bjelica za Goal

VIDEO

Nenad Bjelica na klupi poljskog prvoligaša Lecha iz Poznanja radi odličan posao. Njegova je momčad u derbiju 24. kola s 1:0 svladala vodeću Lechiju Gdansk, tako stigla na samo dva boda zaostatka.

Situacija na vrhu prvenstvene ljestvice sada je jako napeta, čak tri su se momčadi (Lechia Gdansk, Jagiellonia i Lech Poznan) smjestile u samo dva boda, a kiks najboljih momčadi lige na četvrtoj poziciji čeka i varšavska Legia.

- Bila je to dosta dobra utakmica; na stadionu je bila dobra atmosfera, skupila se 31 tisuća gledatelja. Lechia i mi smo najbolje startali u proljetni dio prvenstva, a utakmica je bila dosta tvrda i nervozna. U prvom je dijelu bilo jako malo prigoda, dok smo u nastavku mi zaigrali bolje, dominirali i prijetili, pa zasluženo slavili 1:0 - javio se iz Poznana za Goal Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Lechia je onda dobila tri crvena kartona, dva su dobili igrači, a jedan i pričuvni vratar, pa smo dvoboj završili 11:9. Lechia je s takvim igračkim hendikepom pokušala stići do izjednačenja, no mi smo bili pametni. Kontrirali ih i trebali zabiti još koji pogodak. No, i ovako je sve kako treba, svi smo prezadovoljni.

Lechia je dobila tri crvena kartona u samo dvije minute, o čemu se tu radilo?

- Sve je bilo čisto, sve potpuno opravdano. Prvo isključenje je bio drugi žuti karton, njihov je igrač udario našega nogom u prsa. I to je odmah moglo biti direktno isključenje. Samo minutu kasnije još je jedan igrač Lechije isključen zbog lakta u lice našem igraču, dok je treći crveni zbog prigovora zaradio njihov pričuvni golman.

Kako vidite "domaću" bitku između Rijeke i Dinama za naslov prvaka?

- Bit će napeto do samoga kraja. Rekao bih da su sada šanse 60-40% u korist Rijeke. Matjaž Kek već godinama u Rijeci radi odličan posao; Rijeka izgleda ozbiljno, ima stabilnost, jaku konkurenciju u momčadi, sjajnu atmosferu u klubu i gradu. Mislim da je došao trenutak koji moraju iskoristiti kako bi bili prvaci Hrvatske. No, sada dolazi i do sve većeg pritiska, treba vidjeti kako će Rijeka reagirati u toj situaciji. Lijepo je da konačno u Prvoj HNL imamo dvije momčadi koje će se do samoga kraja boriti za vrh ljestvice.

Što Bjelica kaže o hrvatskim trenerima, svom Osijeku te još nizu nogometnih tema, pročitajte u intervju na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao