Obavijesti

Sport

Komentari 31

Bjelica se odrekao Moubandjea, a Gvardiola nema u Münchenu?

Bjelica se odrekao Moubandjea, a Gvardiola nema u Münchenu?
7

Joško Gvardiol sada postaje treći stoper Dinama, a istog dana 'modri' seniori gostuju na Poljudu, a juniori kod Bayerna u Münchenu. I sada je pitanje kojim će putem 4. ožujka krenuti Gvardiol...

VIDEO

Dinamo je poražen (1-0) u Gradskom vrtu, Nenad Bjelica počeo iskazivati nekarakterističnu, pa i pretjeranu nervozu, a Dino Perić ozlijedio se do kraja sezone. U svakom slučaju, iza 'modrih' je prilično težak tjedan, poraz u Osijeku donio je dosta problema u redove hrvatskog prvaka. Ali, i nekoliko otvorenih pitanja?

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40

1. Slučaj Moubandje

Francois Moubandje na ljeto je stigao u Dinamo kao veliko pojačanje, iza švicarskog reprezentativca je nekoliko sezona igranja u ligama petice. A sada je jasno, u Dinamu ga 'nema ni na mapi'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Leovac cijele je sezone prva opcija za lijevog beka, a Nenad Bjelica je u Osijeku prilično iznenadio stavivši na lijevog beka Emira Dilavera (na potpuno neprirodnu poziciju), pa kasnije i mladog Joškva Gvardiola. A Moubandje je cijelo vrijeme bio na klupi. Trener Dinama očito nije (pre)zadovoljan predstavama Moubandjea, znači li to i da ga se odrekao već sredinom sezone!?

2. Slučaj Gvardiol

Joško Gvardiol mlada je nada i veliki talent Dinama, a do Osijeka je bio četvrti (poslije Perića, Theophilea i Dilavera) stoper 'modrih'. Sada se ozlijedio Dino Perić, pa se Gvardiol logično pomične na nominalno trećeg stopera. A to Dinamu donosi nove probleme. Zagrepčani 4. ožujka gostuju na Poljudu, a istog dana juniorsku momčad očekuje osmina finala Lige prvaka kod Bayerna.

I hoće li tog dana Gvardiol biti u kadru prve momčadi (kao jedini stoper na klupi), pa će se time bitno oslabiti Dinamovi juniori? Joško Gvardiol i Josip Šutalo ključne su karike Igora Jovićevića, ali teško je pomisliti da će Dinamo na Poljud bez ijednog stopera u pričuvi. Ili bi se na Poljud (ako neće Gvardiol, Šutalo i Franjić) kao treći stoper mogao zaputiti Kim?

3. Slučaj Hajrović

Izet Hajrović veliki je pozitivac, pa i omiljen lik u Dinamovoj svlačionici. Istina, BiH reprezentativac ove sezone ni izbliza ne pruža predstave kao lani, pa i minutažu dobiva na kapaljku. A u Gradskom vrtu opet nije bio na razini, vrlo se brzo uklopio u sivilo cijele momčadi. Njegovi 'lažnjaci' nisu momčadi dali ploda, dapače donijeli su Dinamu dosta problema.

Prvo mu je Grezda na centru oteo loptu, pa je tu u nastavke akcije 'pocrvenio' Dilaver. U drugoj situaciji, Hajrović je izgubio loptu na centru, Osječani su iz kontranapada stigli pred gol 'modrih', a sve je na vrijeme spriječio Ademi. Koji je, u tim trenucima, imao puno toga za poručiti Dinamovoj 'osmici'. 

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk

4. Slučaj stoperi

Nenad Bjelica već se ove zime okrenuo razmišljanjima o budućnosti, slaganju momčadi koja će vrlo rano krenuti u europske kvalifikacije. A tu će biti problema, Europsko prvenstvo završava kasno, pitanje je tko će mu od reprezentativaca odmah biti na raspolaganju. Veliki problem sada su stoperi.

Dino Perić je dulje ozlijeđen, Kevin Theophile nema namjeru potpisati novi ugovor, pa su jedine stoperske opcije (za ljeto) Dinama Emir Dilaver, Joško Gvardiol i Josip Šutalo. Istina, tu dolazi i mladi Crnogorac Stefan Milić, no 'plavima' će za ozbiljnije rezultate, pa i hvatanje nove Lige prvaka sigurno nedostajati iskustva. 

Zagreb: U 21. kolu Prve HNL sastali se Dinamo i Gorica

5. Slučaj mladih igrača

Dinamo u svojim redovima ima čitav niz mladih nogometaša pred kojima je lijepa budućnost. Sandro Kulenović, Antonio Marin, Marko Đira, Mario Ćuže i Joško Gvardiol tu su u prvom planu, svi će do kraja sezone imati ozbiljnu minutažu i u seniorskoj momčadi. No, 'modri' imaju još čitav niz kvalitetnih klinaca poput Šutala, Franjića, Krizmanića ili Josipovića na koje u Maksimiru ozbiljno računaju.

Neki prvotimci počeli su olako shvaćati nastupe za Dinamo, voljni moment nije im na jesenskoj razini, pa bi vrlo brzo baš ovi klinci mogli 'u vatru'. Volje i želje, budite sigurni, neće im nedostajati. Baš kao što nekima iz prve momčadi jest u prve tri proljetne utakmice...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska