Sport

Komentari 45

Bjelica otkrio na koje igrače ne računa: Mierez? Ne prodajemo ga za manje od 10 milijuna eura

Bjelica otkrio na koje igrače ne računa: Mierez? Ne prodajemo ga za manje od 10 milijuna eura

Santini će pokušati naći neki darugi izazov, ugovor je dobio mladi Adrian Leon Barišić, a od odlaska Petra Bočkaja zasad nema ništa. S druge strane, na pragu dolaska je igrač Mladosti iz Doboj-Kaknja

Na konferenciji za medije trener Osijeka Nenad Bjelica (49) najavio je promjene u redovima momčadi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nenad Bjelica

- U sljedećoj sezoni neće igrati Guti, Santini, Lopa i Gyurcso. Zahvaljujem im se na vrlo korektnom ponašanju, odličnoj igri i za ono što su dali momčadi. Santini, igrač koji je u svlačionicu donio veliku dozu kvalitete i ljudskosti, zajedno s klubom odlučio je pokušati naći neki drugi izazov, ali ako ne pronađe neko drugo rješenje, vrata Osijeka su mu uvijek otvorena - rekao je Bjelica i dodao:

- Sva četiri igrača su svojim ponašanjem pridonijela da Osijek bude na ovom mjestu na kojem je. Svima im se zahvaljujem i želim im puno sreće u daljnjoj karijeri. 

NK Osijek potpisao je produženje posudbe s Antom Ercegom, a profesionalni ugovor dobio je i U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine Adrian Leon Barišić (19), koji je igrao za drugu momčad.

- Erceg je teško ozlijeđen, ali smo se dogovorili s njegovim klubom Brondbyjem da će igrati i iduće sezone. Svjesno, znajući da ga nećemo moći koristiti do 1. veljače s obzirom na to da se radi o teškoj ozljedi. Odradio je prvi dio operacije u Zagrebu, a za pet tjedana mu slijedi druga operacija križnih ligamenata. Tek poslije Nove godine vratit će se na treninge - objasnio je Bjelica.

Argentinski napadač Ramon Mierez (23) potpisao je ugovor s Osijekom do 2024. godine, ali s obzirom na to da je trenutačno vodeći strijelac Prve HNL sa 22 gola, raspituju se za njega.

- Najviše upita ima za Miereza, ali i druge igrače. Brojni su odigrali kvalitetnu sezonu te će upita biti puno. Rok je u šestom mjesecu kada ćemo najviše o tome govoriti - rekao je Bjelica pa zaključio:

- Okvirna cijena za Miereza je desetak milijuna eura. To je cifra koju ne bismo odbili, te smo na dobrom putu da do toga i dođemo. Nemamo potrebe za prodajom, osim ako dobijemo nemoralnu ponudu. Inače bismo bili najsretniji da ostane u klubu i nastaviti zabijati za Osijek.

Petar Bočkaj do daljnjeg ostaje u momčadi osim ako dođe ponuda koja bi zadovoljila klub, objasnio je trener Osijeka, a na pragu potpisa je ofenzivac Mladosti iz Doboj-Kaknja Amer Hiroš (24).

Najčitaniji članci