Obavijesti

Sport

Komentari 47

Bjelica: Zekić želi da uđemo u LP? Da, pa dobili bi 5 mil. kn...

Bjelica: Zekić želi da uđemo u LP? Da, pa dobili bi 5 mil. kn...
10

Ima puno Osječana u Zagrebu, s nekima se i viđam kad imam malo vremena. U Osijeku imam jako puno prijatelja. Puno njih i navija za Dinamo, a i oni koji ne navijaju daje mi podršku, kaže trener Dinama

VIDEO

Nakon što je apsolvirao i drugu europsku prepreku, Dinamo se okreće domaćem prvenstvu. Na Maksimir u sad već tradicionalnom terminu u petak od 20 sati stiže jedina stopostotna momčad u prva tri kola, lider na ljestvici Osijek.

- Jučer smo poslije utakmice odradili regeneracijski trening s grupom igrača koji nisu igrali. Bilo ih je dosta, 14. Odradili smo dobar trening. Danas poslijepodne je trening u 19 sati, vidjet ćemo tko može biti na raspolaganju za utakmicu. Imam nadu da bi mogli biti skoro svi - rekao je na konferenciji za novinare trener "modrih" Nenad Bjelica pa otkrio kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima:

- Gojak ima malih problema, dobio je udarac u koljeno. Isto tako Budimir, igrao je zadnju utakmicu pod injekcijama, tako da nisam siguran da će on biti na raspolaganju. Svi ostali imaju nekih sitnih udaraca, ali mislim da će biti na raspolaganju. Dobro je raspoloženje unutar momčadi. Očekujemo dobru momčad Osijeka, lidera. Nadam se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Nastavljaju li se dvojbe oko pozicije prvog golmana? Dominik Livaković i po povratku u puni trening nakon Svjetskog prvenstva bio je protiv Astane zamjena Danijelu Zagorcu.

- Ja tu ne vidim nikakav problem, njih dvojica to jako dobro podnose, tu konkurenciju, oni su dobri prijatelji. Rekao sam nekoliko puta da imamo vrhunska dva golmana i imam maksimalno povjerenje u obojicu. Zagorac je u ovom periodu u kojem nije bilo Livakovića odradio više nego vrhunski, zaslužio je moj apsolutni respekt. Livaković je hrvatski reprezentativac, u ovom trenutku vjerojatno drugi golman na popisu izbornika Dalića, tako da njegov status isto moramo respektirati. Imat ćemo jako puno utakmica, mislim da će obojica dobivati šanse. Kako će to biti u sutrašnjoj utakmici, vidjet ćemo, kao i za dalje. To je luksuzni problem kod trenera i drago mi je da ga imam. Ali ne samo na toj poziciji, nego na puno njih. I u obrani, i na bekovskim pozicijama dolaskom Muse, i u sredini, i u napadu, na krilima dobro smo zatvoreni. Imamo velik kadar, treba iskoristiti njegovu kvalitetu.

Koliko treneri mogu utjecati na momčad, je li Osijek stvarno toliko dobar kako pokazuje stanje na ljestvici (devet bodova iz tri utakmice uz 10 zabijenih golova)?

- Ne samo u ovoj sezoni, Osijek je u konstantnom rastu. Svake se godine poboljšava i organizacijski i igrački. Sad je Osijek jedan jako, jako ozbiljan klub. Osijek je povijesno jedan od najvećih hrvatskih klubova, tako da sad, s financijskom stabilnošću, dolaze i rezultati. Imaju veće mogućnosti oko dovođenja igrača i ne moraju prodavati igrače za bilo što kao što je bilo u prošlosti. Osijek je jako dobro posložen, jedan klub koji je apsolutno u ekspanziji, isto tako i njegova momčad. Pokazuje to na startu prvenstva i u europskim utakmicama protiv Rangersa u kojima su bili, rekao bih, bolji i zaslužili prolazak. Pokazuju snagu i pozitivnu energiju koju im daje trener i cijela situacija oko kluba. Individualno, imaju jako puno zanimljivih igrača na koje će trebati obratiti pažnju, a ja se nadam da ćemo mi uspjeti u utakmici ponoviti ono što smo pokazali u zadnje četiri utakmice. To je vrhunsko zalaganje, dobra disciplina u igri, efikasnost i pobjeda. Što mogu treneri? Znamo se dugo, kratko smo igrali zajedno 1992. godine, prije nego što sam ja otišao u Španjolsku. Mislim da je Zekić jako dobar trener, to pokazuje svojim rezultatima, momčad ga slijedi i to je za nas trenere najvažnije.

Kakav odnos sada ima s Osijekom, nakon što je postao trener njegova rivala?

- Imam puno prijatelja, sad mi je na utakmici bilo šestero prijatelja iz Osijeka, ali i ne samo od tamo, nego i iz Poreča, Karlovca, čak i iz Poljske. Puno je poruka podrške. Ima puno Osječana u Zagrebu, s nekima se i viđam kad imam malo vremena. U Osijeku imam jako puno prijatelja. Puno njih i navija za Dinamo, a i oni koji ne navijaju daje mi podršku.

'Nekad smo u Maksimir išli bez ambicija, ali to više nije tako...'
'Nekad smo u Maksimir išli bez ambicija, ali to više nije tako...'

Zekić je na konferenciji za novinare na upit što bi poželio Bjelici za rođendan rekao kako mu ne želi tri boda u derbiju protiv njegove momčadi, nego ulazak u Ligu prvaka.

- Pa da, vjerojatno zato što će im to donijeti pet milijuna kuna. Njima je u interesu da Dinamo uđe u Ligu prvaka. Šalim se, naravno... Ne očekujem poklone ni od koga u životu, nisam se baš nešto nadobivao poklona u svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri. Evo, deset godina trebalo mi je da dođem do Dinama, 380 utakmica, tako da očekujem fer i korektnu, otvorenu utakmicu. Naravno, nadam se našoj pobjedi, ali ne očekujem nikakve poklone ni od koga.

Koliko ste se uopće uspjeli pripremiti za Osijek u ludom ritmu kojega imate?

- Iskreno, jutros sam pogledao njihove dvije zadnje utakmice. Tako se pripremamo cijelo vrijeme, od utakmice do utakmice. Nemamo vremena preskakati stepenice i misliti o Young Boysu kad je Osijek sljedeća stepenica i nju želimo uspješno prekoračiti. Naravno, kad imam mogućnost, pogledam utakmice svih hrvatskih klubova na televiziji. Na taj način dobivam sliku o tim momčadima, a u detaljnu analizu ulazim prije utakmice. Igračima ćemo sutra poslije jutarnjeg treninga pokazati 20-ak minuta Osijeka i to je to. Tako će biti i pred Young Boys, tako je bilo i u Astani i ništa specijalno ne mijenjamo. Uvijek je isti ritam priprema za utakmicu.

Kakva je situacija s Lovrom Majerom?

- On je ozlijeđen, još nije u treningu. Majer radi individualno, još nije na terenu. Mislim da za period do reprezentativne pauze, odnosno utakmice protiv Rijeke, neće biti na raspolaganju. Poslije toga imamo dva tjedna da ga pripremimo i da bi onda mogao biti na raspolaganju.

Tko je najveća opasnost u Osijeku, gdje vidite najveću prijetnju?

- Henty je, u svakom slučaju, igrač koji je u najboljoj formi. Imaju i Marića koji je isto na početku sezone dostigao visok nivo forme. Hajradinović je isto opasan igrač, znam ga od prošlih godina, dok je još bio u Haugesundu, gdje nam je zamalo zagorčao život dok sam bio u Lechu. Bočkaj, sjajni prekidi, tako da je to jedna vrlo opasna momčad u ofenzivi. Ali vjerujem da imamo dovoljno snage, energije i kvalitete da se suprotstavimo njima i da osvojimo ta tri boda koja su nam neophodna.

Nakon degradiranja Jana Lecjaksa u drugu momčad Bjelica je pojačanje na lijevom boku pronašao u dojučerašnjem igraču Lokomotive Mariju Musi.

- Jučer je već trenirao s momčadi. On je igrač koji je bio na posudbi u Lokomotivi, iskusan i ozbiljan. Mislimo da nam može pomoći i biti konkurencija Leovcu. Na svim pozicijama imamo zdravu konkurenciju, to nam je nedostajalo zadnja dva-tri tjedna pa smo nešto improzivirali. Šitum nam je ozlijeđen pa ne možemo njega koristiti na lijevom beku, gdje mislim da isto može igrati. Ali evo, tu je Mario, dobro je startao u sezonu i nadam se da će i nama pomoći u ovoj našoj borbi - zaključio je Nenad Bjelica.

VIDI OVO: Zbogom Suba: Suigrači se opraštaju od Danijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi