Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bjelorus Sivcov pobjednik Tour of Croatia, Rogina četvrti...

Bjelorus Sivcov pobjednik Tour of Croatia, Rogina četvrti...
2

Današnjom etapom koja je vožena od Smobora do Zagreba, završreno je četvrto izdanje utrke Tour of Croatia. Nakon šest etapa, najbolji je bio Bjelorus Konstantin Sivcov dok je od Hrvata najbolji bio Rogina....

VIDEO

Bjelorus Konstantin Sivcov (Bahrain) pobjednik je četvrtog izdanja biciklističke utrke "Tour of Croatia" koja je u nedjelju završila u Zagrebu, on je nakon šest odvezenih etapa i 1075 kilometara ostvario 11 sekundi bolje vrijeme od drugoplasiranog Nizozemca Pietera Weeninga (Roompot), odnosno 1:01 minutu od trećeg Kazahstanca Jevgenija Gidiča (Astana), dok je najbolji hrvatski vozač bio 39-godišnji Radoslav Rogina (Adria Mobil) koji je zauzeo četvrto mjesto sa 1:18 minuta iza pobjednika.

Kao što se i moglo očekivati, tijekom posljednje šeste etape vožene od Samobora do Zagreba u dužini od 151.5 kilometra, nije bilo promjena u vrhu ukupnog redoslijeda, Sivcov je uz pomoć svojih momčadskih kolega kontrolirao svog jedinog konkurenta za pobjedu Weeninga. 

U skupini koja se izdvojila bila su i dva vozača momčadi Bardiani CSF, Talijani Mirco Maestri i Paolo Simion koji su odlično iskoristili tu taktičku prednost. Njih dvojica su se prilikom prvog od tri uspona po Mesničkoj ulici prema Trgu svetog Marka, gdje je bio cilj etape, odvojili od preostale četvorice pratitelja i zatim u posljednjih 12 kilometara zajedničkim radom uspjeli održati ispred pelotona.

Prilikom posljednjeg uspona prema cilju Simion je krenuo po svoju prvu pobjedu u profesionalnoj karijeri te je na cilj stigao sa 11 sekundi ispred drugog Maestrija, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini) sa 25 sekundi zaostatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plavu majicu za najboljeg sprintera na utrci osvojio je Rumunj Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini), dok je zelenu majicu za najboljeg penjača osvojio Nizozemac Peter Koning (Aqua Blue Sport).

Ovo je bilo već četvrto izdanje utrke Tour of Croatia, a za sada nitko nije uspio obraniti naslov. Od svoga osnutka, ova biciklistička utrka je iz godine u godinu sve gledanija i kvalitetnija. Od ove godine su samo jednu kategoriju niže od prestižne utrke Giro d' Italia. Ako se nastavi ovako i u narednim godinama, lako bi mogla postati jedna od elitnijih utrka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića