Obavijesti

Sport

Komentari 25

Blanka se vraća u Göteborgu: Motivira me skok preko 208 cm

Blanka se vraća u Göteborgu: Motivira me skok preko 208 cm
6

Prošlo je 206 dana, puno, previše.... Za sada sve izgleda jako dobro, ali ne mogu reći da je to to što se tiče mojih ozljeda do kraja karijere, rekla je Blanka Vlašić

VIDEO

Prošlo je 206 dana od zadnjeg nastupa Blanke Vlašić, 206 dana muke s obnovljenom ozljedom, terapijama, oporavkom i povratkom skakanju, koji je planiran za 15. veljače, za miting u švedskom Göteborgu.

- Prošlo je 206 dana, puno, previše.... Za sada sve izgleda jako dobro, ali ne mogu reći da je to to što se tiče mojih ozljeda do kraja karijere. U ovom trenutku je najvažnije da ću za par dana na zaletište, a onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje - kazala je naša najbolja visašica, koja je zadovoljna svim pokazateljima oporavka.

- Strepili smo kako će izgledati prelazak iz faze treninga, oporavka i rehabilitacije na jaki trening, ali iznenađeni smo koliko je noga to dobro podnijela. Kad bih morala dati ocjenu od 1 do 10, s obzirom na očekivanja, ja bih rekla da je to ocjena 8, ili čak 9. Najvažnije je da sam napokon zdrava, da bez problema podnosim treninge. U nekim pokazateljima sam nadmašila vlastita očekivanja, a za prave informacije o visini mi nedostaje skakačkih treninga, nedostaje mi količina skokova, da sve legne na svoje mjesto. Kraj dvoranske sezone iskoristit ću za natjecanje i pauzu od treninga, i tek na ljeto, kad se sve posloži, kad ispunim kvotu skokova na treningu, znat ćemo na čemu sam.

Intrigantno zvuči informacija kako je Blanka ''oborila neke rekorde na treningu''. O čemu je riječ pojasnio je njen otac i trener Joško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da se slikovito izrazim, meni je to izgledalo kao da smo digli automobil na dizalicu, stavili mu bolje gume, bolji motor, poboljšali aerodinamiku, sustav za upravljanje..., i sad je to automobil kojeg treba spustiti s dizalice i napraviti probnu vožnju. U ovom trenutku ne mogu reći kako će se taj auto ponašati na stazi, ali sve što smo napravili čini nas uzbuđenima. Sjajne stvari su se događale na treninzima i to je razlog našem optimizmu. Mnogi rekordi iz 2009. godine, koja je bila njena najbolja godina, su na treninzima oboreni - otkrio je Joško, koji vjeruje i kako norma od 194 centimetra za SP ne bi trebala predstavljati problem.

- To je nulta pozicija koja nas zanima i motivira, jer nam otvara vrata natjecanja. Ta me visina ne brine kao rezultat, ako bude sve kako treba, trebala bi ga u hipu doseći.

Jedan od Blankinih trenera je i Bojan Marinović, koji je otkrio kako će do ljeta biti promjena u Blankinom načinu skakanja, prije svega se to odnosi na veću brzinu dolaska do ljestvice i veću brzinu odraza, a novo lice u stožeru, fizioterapeut Rok Držanić, najavio je kako je Blanka zdrava i kako će, kad se sve posloži, sigurno nastaviti svoju uspješnu priču. Ono što sve nas zanima je i hoće li Blanka opet napadati svjetski rekord.

- Izazov je probijati svoje granice. Mene motivira probijanje tih 208 centimetara, koliko sam do sada skočila, no treba biti realan. Treba savladati neke druge stvari prije nego se napadne 210 centimetara sa samopouzdanjem. Ja ne bih bila ja, kad ne bih vjerovala da je to moguće. Važno je da sam napokon zdrava. U New York sam išla iz potrebe, osjećala sam potrebu da se vratim, ali nije to bila razumska odluka. Sad je sazrijelo vrijeme i upravo zbog toga sam uzbuđenija, iako se to na meni ne vidi. Sada je bitno da krenem i više ne stanem, da više nema ozljeda.

O rezultatu na SP-u nije željela govoriti.

- Svakom sportašu treba natjecanja. Smjelo je nakon samo dva natjecanja loviti normu za SP, ali ova godina nema za cilj dvoranski SP, nego da budem što bolja za ljetnu sezonu. S ovih par natjecanja razbijam monotoniju treninga, pokušavam pokrenuti mehanizam da budem što spremnija. Hvala svima na dobrim željama, svima koji su uz mene, navijači, prijatelji..., svi koji su vjerovali i čekali moj povratak - zaključila je Blanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta