Obavijesti

Sport

Komentari 27

Blatter isplatio novac Platiniju za podršku na izborima 2011.?

Blatter isplatio novac Platiniju za podršku na izborima 2011.?
1

Predsjednik Uefe Michel Platini uvučen je u istragu protiv šefa Fife Seppa Blattera. Istražuje se, među ostalim, isplata 2,13 milijuna dolara 2011. za posao još iz 2002.

VIDEO

Sepp Blatter, predsjednik Fife, u petak se našao pod istragom švicarskog državnog tužiteljstva koje ga tereti da je 2005. prodao televizijska prava za SP ispod tržišne cijene Karipskom nogometnom savezu, čiji je čelnik, ujedno i tadašnji potpredsjednik Fife Jack Warner, potom preprodavao prava za osobnu zaradu.

Druga grana istrage ide u smjeru sadašnjeg predsjednika Uefe Michela Platinija. Fifa mu je prije četiri godine isplatila 2,13 milijuna dolara za posao koji je obavljao u razdoblju od 1999. do 2002.

Postavlja se pitanje - zašto je to učinila devet godina poslije?! Sports Illustrated tvrdi kako bi ta koincidencija mogla biti povezana s činjenicom da se Platini nije suprotstavio Blatterovoj kandidaturi za predsjednika Fife upravo te, 2011. godine, kad je dobio novac.

Odvjetnik bivšeg francuskog nogometaša opovrgnuo je bilo kakve malverzacije u postupku. Platini se zasad ne nalazi na optuženičkom stolu. U priopćenju je istaknuo kako je sav novac koji je uprihodovao došao preko ugovora koji je potpisao s Fifom te da je sve objasnio švicarskim vlastima.

Dok istraga o velikoj korupcijskoj aferi u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji traje, valja podsjetiti kako se novi izbori za čelnog čovjeka Fife spremaju za 26. veljače sljedeće godine te će na njima glavni pretendent za čelo biti upravo Michel Platini nakon naprasnog odlaska Seppa Blattera samo četiri dana nakon što je izabran na čelo peti put u nizu krajem svibnja ove godine.

U petak je u Zürichu bila zakazana konferencija za novinare na kojoj je Sepp Blatter trebao govoriti o zaključcima sastanka izvršnog odbora, među kojima je i bila potvrda novog datuma održavanja zimskog SP-a u Kataru 2022., no otkazana je samo nekoliko minuta ranije zbog policijskog ispitivanja šefa Fife.

Sljedeći sastanak IO-a premješten je iz Japana u Zürich kako Blattera slučajno ne bi izručili SAD-u. Japanci, naime, imaju ugovor o izručenju optuženika s Amerikancima čiji FBI temeljito češlja sve nezakonite poslove u Fifi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj