Obavijesti

Sport

Komentari 28

Boateng je optužen za napad: 'Nanio je supruzi teške ozljede'

Boateng je optužen za napad: 'Nanio je supruzi teške ozljede'
1

Iako su optužbe donesene u veljači, sud još nije donio konačnu odluku jer su dodatne istrage u tijeku. Nakon toga odredit će se hoće li sud prihvatiti ili odbaciti optužbe

Trener Bayerna Niko Kovač neizravno se našao u novom problemu. Tužiteljica Anne Leiding iz Okružnog suda Münchena podnijela je optužbe za napad protiv stopera Bayerna Jeromea Boatenga (31). Bivši njemački reprezentativac optužen je za napad na suprugu Sherin Senler s kojom je u odnosu već 10 godina.

Leiding je potvrdila da je istraga započela još u 2018. godini, ali da su optužbe donesene tek u veljači 2019.

- Tužiteljica iz Münchena zaprimila je slučaj protiv Jeromea Boatenga još u jesen 2018. godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nakon dugotrajne i iscrpne istrage, slučaj je došao na red 11. veljače na Okružnom sudu u Münchenu.

Novi incident prije dva tjedna

Tužiteljica je dodala i da policija istražuje novi incident s Boatengom koji se dogodio prije dva tjedna.

- Nadalje, policija trenutno istražuje još jedan slučaj zbog sumnje nanošenja ozljeda na štetu iste žrtve - rekla je Leiding.

Iako su optužbe donesene u veljači, sud još nije donio konačnu odluku jer su dodatne istrage u tijeku. Nakon toga odredit će se hoće li sud prihvatiti ili odbaciti optužbe.

- Nerazumljivo nam je zašto sud čeka toliko dugo s odlukom o optužnici - dodala je tužiteljica.

U međuvremenu, pravni zastupnik Jeromea Boatenga objavio je priopćenje.

- Ovo je stvar privatne prirode, koja se bazira na neutemeljenim optužbama treće strane - stoji u priopćenju između ostalog.

Izbačen iz reprezentacije

Boateng i njegova partnerica Sherin Senler zajedno su 10 godina i imaju dvoje djece.

Stoper Bayerna u München je stigao još tamo 2011. godine i od tada je osvojio sedam naslova Bundeslige, Ligu prvaka 2013. godine i Svjetsko prvenstvo 2014.

Bio je imenovan i najboljim igračem Njemačke 2016. godine, a ranije ove godine izbačen je iz reprezentacije zajedno s Matsom Hummelsom i Thomasom Müllerom nakon što je Njemačka šokantno ispala već u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.