Obavijesti

Sport

Komentari 20

Boba Živojinović: Ja bih pojeo pola janjeta i onda igrao meč

Boba Živojinović:  Ja bih pojeo pola janjeta i onda igrao meč
7

Kad je McEnroe osjetio da vladam terenom, želio me ohladiti. Otišao je do suca i nešto se žalio, a ja sam napustio teren i uzeo sendvič, a neki Australac mi je čak ponudio i šampanjac, sjeća se Boba Živojinović

VIDEO

Legendarni srpski tenisač i suprug Lepe Brene Boba Živojinović prisjetio se nekih detalja iz svoje teniske karijere od prije više od 30 godina. Prisjetio se tako Boba svojih početaka, vremena kad na ovim prostorima tenis i nije bio tako popularan kao u vrijeme Gorana Ivaniševića, Novaka Đokovića...

- Sjećam se, profesor tjelesnog me uočio i rekao da bih se trebao baviti boksom ili nekom drugom borilačkom vještinom. Zamislite, a ja sam već tad bio juniorski prvak države u tenisu - nasmijao se Boba te nastavio:

- Kad sam mu rekao čime se bavim, kaže on meni: 'Ode ti u ped***'.

Davis reprezentacija Srbija

Nakon Živojinovića na teniskoj sceni bivše države pojavila su se dva mlada Hrvata, Ivanišević i Prpić.

- Ivanišević mi je skupljao loptice 1985. protiv Australije - prisjeća se Živojinović koji je u karijeri osvojio tek dva pojedinačna turnira te osam u parovima.

Iako je bio velik talent, Boba nije u karijeri napravio ono što se od njega očekivalo. Dogurao je tek do 19. mjesta na ATP listi, a sve bi bilo drugačije da je, primjerice, pazio na prehranu kao Novak Đoković danas.

- Apsolutno. Pa ja sam znao pojesti pola janjeta i izaći na teren.

slobodan zivojinovic

Jedna takva scena ušla je u legendu kad je tijekom četvrtfinalnog meča na Australian Openu 1985. s Johnom McEnroeom - jeo sendvič.

- McEnroe je jako inteligentan sportaš. Nema šanse da u tako dugim mečevima koji traju satima tenisač bude cijelo vrijeme koncentriran. Kad je John osjetio da vladam terenom, želio me ohladiti, a ja sam to odmah shvatio. Otišao je do suca i nešto se žalio, a ja, kao netko tko je odrastao na beogradskim ulicama, nisam želio biti dio te predstave. Otišao sam s terena, uzeo sendvič, a neki Australac mi je čak dao i šampanjac. Nevjerojatno je kakav sam pljesak i energiju s tribina dobio u tom trenutku. McEnroe nije mogao vjerovati što se događa. Nakon što smo se vratili na teren samo mi je rekao: 'Platit ćeš za ovo' - smije se Živojinović.

*Opisanu situaciju pogledajte u videu od 1:16 minute

No, nije McEnroe bio jedina 'baraba' u svijetu tenisa u tim trenucima pa, naravno, priča nije mogla stati na tome.

- Otišao sam do suca i rekao mu da mi John prijeti. I tu je bio kraj, posljednji udarac mu je otišao preko tribina, a peti set se završio 6-0. A nakon meča nije se pojavio na press konferenciji pa je kažnjen sa tri mjeseca zabrane igranja.

Koliko je to bilo drugačije vrijeme u svijetu tenisa potvrđuje još jedna priča. 

- Bio sam si dobar s Ivanom Lendlom, a u to vrijeme on i McEnroe su se borili za prvo mjesto na ATP listi. Prije mog meča s McEnroeom pitam Lendla što će mi dati ako pobijedim, a on mi kaže: 'Što god hoćeš'.

Boba je pobijedio i poželio novi Mercedes 190 AMG.

- No promijenio sam odluku. Ivan je tada uzgajao njemačke ovčare pa sam ga tražio jedno štene. Drugi dan, eto psa.

Najteži trenutak u karijeri bio mu je poraz upravo od Lendla u polufinalu Wimbledona 1986. godine.

- U petom setu sam imao break loptu, linijski sudac je donio odluku u moju korist, a glavni je promijenio. Naravno da su suci imali zadatak da u finalu jubilarnog 100. Wimbledona ne bude Boba s Beckerom već Lendl s Beckerom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener