Obavijesti

Sport

Komentari 23

Hrvatska rutinski svladala BiH, dominirali Bogdanović i Šarić

Hrvatska rutinski svladala BiH, dominirali Bogdanović i Šarić
1

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je selekciju Bosne i Hercegovine u drugoj pripremnoj utakmici za EuroBasket u vrućoj atmosferi dvorane u Lučkom...

VIDEO

U teškim uvjetima zagušljive dvorane u Lučkom, koja ipak nije klimatizirana, Hrvatska je u drugoj pripremnoj utakmici za EuroBasket pobijedila BiH 74-62.

Izbornik Velimir Perasović nije mogao računati na Oliviera Lafayettea koji se tek priključio reprezentaciji, Marka Tomasa koji je u Turskoj na pregledu u novom klubu te Marija Hezonje. Za najvećeg hrvatskog potencijala dopuštenje je iz NBA lige da nastupi za reprezentaciju stiglo tek u poluvremenu ovog susreta.

Od ostalih igrača, nisu u igru ulazili Željko Šakić i Tomislav Zubčić, a Marko Ramljak odigrao je samo prvo poluvrijeme, što bi mogla biti naznaka tko će otpasti s popisa (trojica otpadaju, op.a.).

U čvrstoj utakmici jedni i drugi igrali su žestoke obrane, što je i očekivano s obzirom da su izbornici Perasović i Duško Ivanović. Presudila je individualna kvaliteta Hrvatske i sjajnih sedam minuta treće četvrtine, u kojima su naši igrači napravili seriju 14-0. Dobar je znak da je taj dio odradila nominalno prva petorka: Ukić, Simon, Bogdanović, Šarić, Tomić.

Četiri minute prije kraja utakmice reprezentativci BiH smanjili su na samo 59-58, ali Miro Bilan, Bojan Bogdanović i Roko Ukić dovršili su posao za konačnih +12.

Bogdanović je bio najbolji strijelac s 15 koševa, Dario Šarić uz 13 poena imao je sedam skokova, a dvoznamenkast je bio i Luka Žorić s 12 koševa. Na kraju je došlo do manjeg incidenta upravo između Žorića i izbornika Perasovića koji su ušli u žestoku raspravu na klupi.

- Ništa strašno, riješili smo sve u svlačionici, ja sam takav tip da nekad imam žustriju reakciju i priznajem tu svoju manu. Volio bih da igrači shvate da je sve to u najboljoj namjeri - rekao je Perasović.

Kod Bosne i Hercegovine najbolji je bio Andrija Stipanović, bivši igrač Splita, s 13 poena.

Sljedeća pripremna utakmica Hrvatske uoči EuroBasketa na rasporedu je 14. kolovoza protiv Dirka Nowitzkog i njegovih Nijemaca u zagrebačkoj Areni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku