Obavijesti

Sport

Komentari 23

Boksačka poslastica: Evo gdje gledati Babića i Čalića večeras

Boksačka poslastica: Evo gdje gledati Babića i Čalića večeras

Marko Čalić boksat će za WBA internacionalni pojas protiv opasnog Joshue Buatsija, prvaka koji je već četiri puta branio pojas i osvajač je bronce na OI. Alen Babić boksat će protiv Irca Kennedyja

VIDEO

Pred hrvatskim boksačem Markom Čalićem (11-0) je meč karijere protiv Joshue Buatsija u kojem će imati priliku osvojiti prvi profesionalni pojas u poluteškoj kategoriji. Bez obzira na reputaciju protivnika i njegovu kvalitetu, Puljanin ide hrabro i napravit će sve da uzme WBA internacionalni pojas u glavnom meču večeri u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Babić na treningu

Pokretanje videa...

Alen Babić trenira 01:00

Neporaženi Hrvat imat će priliku života protiv zahtjevnog suparnika koji je, kao i on, neporažen. Buatsi (12-0) je aktualni WBA internacionalni prvak i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Nastupa pod zastavom Velike Britanije, ali je rodom iz Gane. Čalić će imati težak zadatak jer je Buatsi WBA internacionalni pojas osvojio 2018. u meču s Latvijcem Andrejsom Pokumeikom te ga četiri puta uspješno branio, posljednji put protiv Kanađanina Ryana Forda krajem kolovoza 2019.

I za Čalića i za Buatsija ovo će biti prva borba u 2020. pa će biti zanimljivo vidjeti tko je spremniji. Naše oči bit će uprte u hrvatskog predstavnika jer ovo je prilika života.

Iste večeri boksat će i neporaženi Alen Babić (4-0). Savage će u ring protiv iskusnog 36-godišnjeg Irca Nialla Kennedyja (13-1-1).

Babić je u kratkom vremenu stvorio boksačko ime o kojem bruji cijeli Otok te skočio na 70. mjesto na svijetu prema BoxRecu. Englezi su 'poludjeli' za Hrvatom kojem je glavni trener i dalje Leonardo Pijetraj, ali za čiju karijeru sada brine velika engleska boksačka zvijezda Dillian Whyte.

Osebujnim i unikatnim karakterom osvojio je domaću i englesku boksačku scenu toliko da ga je 'pod svoje' uzeo i glavni boksački promotor svijeta Eddie Hearn, čovjek koji ne propušta priliku stvoriti marketinški magnet od boksača ukoliko procijeni da isti zadovoljava kriterije.

Zanimljivo je spomenuti da su Babić i Čalić veliki rivali, ali i prijatelji. Četiri puta su se sučelili, a mečevi su završili tako da je svaki boksač odnio po dvije pobjede.

Prijenos uživo spektakla iz Londona bit će na RTL-u 2, a počinje u 22.55 sati po rasporedu. Događaj će komentirati Filip Brkić dok će stručni komentator biti Hrvoje Sep.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica