Obavijesti

Sport

Komentari 104

'Bolje da je Engleska prošla, pa ovi Hrvati baš igraju neviđeno'

'Bolje da je Engleska prošla, pa ovi Hrvati baš igraju neviđeno'
1

Hrvatska je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale Svjetskog prvenstva, a tamo ih čekaju Francuzi koji su ipak navijali za Englesku jer, kako oni navode, Englezi su puno slabiji

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija priredila nam je u srijedu novu dramu, ali su Vatreni još jednom pokazali pravo zajedništvo i iz te drame izašli kao pobjednici. 

Naime, u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva Hrvatska je nakon produžetaka pobijedila Englesku zahvaljujući golovima Perišića i Mandžukića.

Ta pobjeda je Vatrene odvela u finale, a ovu generaciju lansirala među legende hrvatskog nogometa, među besmrtnike.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 17:00, a tamo nas čekaju izuzetno jaki Francuzi. To će biti ukupno peta utakmica u povijesti između Hrvatske i Francuske, ali tek druga službena. 

I dok se svi polako pripremaju za finale, mediji analiziraju igru protivnika pa je tako najveći francuski medij L'equipe cijelu naslovnicu posvetio hrvatskoj reprezentaciji uz opis 'Povratnici'.

- Dvadeset godina nakon što je Lilian Thuram okrenuo polufinale SP-a (2:1), Francuska će u nedjelju protiv Hrvatske igrati finale. Hrvati su protiv slabe Engleske istjerali duhove Stade de Francea - stoji u podnaslovu teksta.

Neće moći ove noći! Englezi su nam htjeli zabiti gol na prevaru
Neće moći ove noći! Englezi su nam htjeli zabiti gol na prevaru

Francuzi jasno daju do znanja da su Hrvati bili uvjerljivo bolja momčad od Engleske u polufinalnoj utakmici, ali i tijekom cijelog turnira. Očarani su oni karakterom i snagom Vatrenih koji su se čak tri puta vraćali u utakmici nakon što su gubili. 

- Ne vidimo razlog kako za Francusku može biti dobra vijest da će u nedjeljnom finalu igrati protiv Hrvatske. Puno bolje bi bilo da je prošla slabija momčad, jer Engleska to definitivno jest. Bio bi to savršen protivnik, a ne Hrvatska. Protivnik koji snagu vuče iz nekih neslućenih dubina, s Lukom Modrićem koji će u nedjelju igrati i za Zlatnu loptu i ne samo momčad nego cijela zemlja koju trese neviđena groznica - piše u uvodu teksta čiji je naslov 'Zvuči poznato'?

Četiri Hrvata u idealnoj ekipi polufinala, Ivan Perišić najbolji
Četiri Hrvata u idealnoj ekipi polufinala, Ivan Perišić najbolji

Nadalje, oni navode kako je Engleska potpuno pala nakon Perišićevog gola i da više ništa nisu mogli napraviti. 

- Od trenutka kad je Perišić izjednačio Englezi nisu imali nikakvih izgleda. Pukli su pod pritiskom golemog očekivanja, nedostajalo im je tehničke kvalitete, a izbornik Southgate pasivno je promatrao kako mu momčad pada. Hrvati su se borili i s njima i s grčevima i umorom, ali su junaci 2018. istjerali duhove 1998. na isti način, preokretom u polufinalu nakon što su gubili 1:0.

Za kraj su napisali kako je najveća šansa Francuske umor koji se zasigurno nagomilao kod Hrvata, ali da će i bez obzira na to biti izuzetno neugodan i težak protivnik. 

- Najveća šansa Francuske bit će upravo umor koji se sigurno nagomilao kod Hrvata. No, budite sigurni da oni neće biti laki protivnik kao što su to mislili Englezi. I još jedna stvar, kad smo kod duhova. Hrvatska u finale dolazi kao i Portugal 2016. Bez ikakvog pritiska koji sad pada na leđa Francuske.

KVIZ: Koliko si dobro pogledao ulazak u FINALE?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske