Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kek je u pravu, ali Rijeka mora ostati 'luda' i vjerovati u čuda!

Kek je u pravu, ali Rijeka mora ostati 'luda' i vjerovati u čuda!
1

S ovakvom igrom još se itekako mogu potući za europsko proljeće protiv AEK-a i Austrije. Zašto ne vjerovati u to? Čudesnih šest minuta sa San Sira čvrst su motiv za Riječane u nastavku europske avanture

VIDEO

Ma, nemoguće... Rijeka poraz na San Siru protiv, samo na papiru moćnog Milana, nije zaslužila. Tih 3-2 i taj gol Patricka Cutronea u 94. minuti samo je 'dimna zavjesa' na slabosti skupe talijanske momčadi i za njih ova utakmica odlazi u povijest kao jedna od onih običnih pobjeda.

Za Rijeku i naš nogomet, to nije slučaj. Ovo ćemo pamtiti dugo, posebice brojna Armada koja je u velikom broju stigla na San Siru. Preko četiri tisuće pristalica 'bijelih' doživjeli su nešto što se doživljava jednom u životu, baš kao i igrači gdje je za većinu ovo bila utakmica života.

I tako su se ponašali na travnjaku, bez obzira na očite individualne pogreške. Tih čarobnih šest minuta, muk na San Siru poslije golova Acostyja i Eleza, nešto su najljepše što sport i nogomet nude. U trenutku najveće ekstaze zbog povratka sve je palo u vodu. 

Milan nije nadigrao Rijeku igrom. Krajnja statistika također potvrđuje tvrdnju. Bila je to prava, muška utakmica.

- Nismo zaslužili izgubiti utakmicu, falilo nam je malo sreće - rekao je nakon stresnog poraza vrijedni veznjak Rijeke Josip Mišić. 

Rijeka je na najbolniji način platila danak neiskustvu jer isto im se dogodilo u Pireju gdje su čak imali i vodstvo. Odmah kroz misli prolaze i oni promašaji Gorgona na Rujevici protiv Olympiacosa, odnosno Hebera protiv AEK-a u prvom kolu.

Kolika god razlika u kvaliteti bila između Rijeke i njenih europskih protivnika koji su je pobjeđivali, sreća je velikim dijelom kumovala u tužnim epilozima. Matjaž Kek 'grmio' je poslije utakmice i eliminirao faktor sreće, ali Rijeka ju baš u nekim trenucima nije imala. I u pravu je, ali uvijek ostaje taj - 'ali'.

U utakmici gdje zasluže bod protiv AEK-a, pojavi se izvjesni Lazaros i spraši golčinu iz slobodnjaka poput Pirla i Grci odnesu krucijalne bodove.

Zatim Rijeka izvede pravo malo čudo u hramu talijanskog nogometa pa primi 'inzaghijevski' gol u 94. minuti te ostane bez ičega...

Igra našeg prvaka protiv kluba koji je zadnjih mjeseci uložio preko 200 milijuna eura u nove igrače uz bespoštednu borbu i želju putokaz je za dalje.

S ovakvom igrom još se itekako mogu potući za europsko proljeće protiv AEK-a i Austrije. Zašto ne vjerovati u to? Čudesnih šest minuta sa San Sira i cjelokupna riječka europska avantura prožeta pehovima provociraju sreću koja se Rijeci mora vratiti.

Pa, neka se vrati kroz europsku jesen! Treba biti 'lud' i vjerovati. To je lekcija sa San Sira.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana