Obavijesti

Sport

Komentari 8

Bolt prestigao Lewisa: Želim biti najbolji sve dok ne odem

Bolt prestigao Lewisa: Želim biti najbolji sve dok ne odem
2

SLAVIO ZA STOTINKU Nisam na SP u Kinu došao spašavati atletiku, zlato sam osvojio zbog sebe. Cilj mi je bio osnažiti legendarni status koji imam, kaže Bolt

VIDEO

Justin Gatlin pet je puta ove sezone trčao ispod 9,80 sekundi na 100 metara. Usain Bolt samo jednom. I to kad je najvažnije, u finalu SP-a.

Najbrži čovjek svih vremena obranio je naslov . U “Ptičjem gnijezdu” je 2008. počeo svoju dominaciju, a sedam godina poslije ju je i potvrdio.

- Ovo je bila moja najteža utrka u karijeri. Cijelu sezonu sam se mučio dok je Gatlin trčao odlično - rekao je 29-godišnji Bolt.

Novim odličjem, novim zlatom, Bolt je prestigao i velikana Carla Lewisa . Bolt je “uzeo” 11 odličje na SP-ima, dok legendarni Amerikanac ima 10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim biti najbolji dok ne odem u mirovinu, pa zbog toga moram stalno pritiskati - kaže Bolt.

POGLEDAJTE UTRKU:

Pokretanje videa...

Reuters/PIXSELL 00:18

A malo je nedostajalo da Usain ostane i bez finala. Na startu polufinalne utrke se sapleo i umalo pao. Gatlin je, pak, otrčao još jednu veliku utrku u polufinalu. Ciljem je prošao u vremenu 9,77 sekundi . Da je tako brzo otrčao i dva sata poslije, bio bi prvak. Ovako je Bolt u finalu s 9,79 slavio, i to samo s jednom stotinkom prednosti ispred Gatlina.

- To su Boltove metode. tako je bilo i 2010., u prvim rundama se vuče, a zatim nas pregazi - kaže Gatlin.

Mnogi su dvoboj Bolta i Gatlina nazivali borbom dobra i zla. Jamajčanin se cijelu karijeru bori protiv korištenja dopinga, dok je Gatlin bio na prisilnom odmoru dugom čak četiri godine zbog uzimanja nedopuštenih sredstava. Pobjedom protiv Gatlina, reći će mnogi, Bolt je obranio pravi duh atletike.

- Ne zanima me borba čistih i prljavih. Napravio sam ovo zbog sebe . U Kinu sam došao pojačati svoj legendarni status - rekao je Bolt.

U “Ptičjem gnijezdu” Bolt je opet postao besmrtan, čovjek za najveće utrke. Od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Jamajčanin je osvojio deset od 11 mogućih zlata na 100 m i 200 m koje je uopće mogao uzeti na SP-ima ili Olimpijskim igrama do danas. Zbog krivog starta 2011. nije osvojio stotku u Daeguu.

Brončano odličje sa 9,92 podijelili su Amerikanac Trayvon Bromell i Kanađanin Andre De Grasse .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener