Obavijesti

Sport

Komentari 62

Cavaliersi se riješili Thomasa, Hezonja ipak ostao u Orlandu

Cavaliersi se riješili Thomasa, Hezonja ipak ostao u Orlandu
1

Rok za razmjene igrača u NBA ligi istječe u četvrtak u 21 sat po našem vremenu, a Los Angeles Lakersi napravili su 'trade' s Cleveland Cavaliersima. Isaiah Thomas opet mijenja klub

VIDEO

Cleveland Cavaliersi razmijenili su Los Angeles Lakersima Isaiaha Thomasa, Channinga Fryea uz zaštićen izbor prve runde drafta u zamjenu za Jordana Clarksona i Larryja Nancea Jr. posljednjeg dana prijelaznog roka za tradeove, javio je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski.

Thomas tako napušta Cleveland svega nekoliko mjeseci nakon što se ljetos priključio momčadi, opet kao dio zamjene s Bostonom za Kyrieja Irvinga. Mučila ga je ozljeda kuka iz siječnja i u klubu nisu imali strpljenja čekati da se sasvim oporavi.

Cavaliersi su u zamjenu dobili dobrog šutera Clarksona i krilnog šutera Nancea za rotaciju. Sve to čine kako bi se vratili u što bolju formu uoči doigravanja. Sada drže treće mjesto Istočne konferencije s omjerom 31-22, iza Bostona i Toronta.

Svlačionica Clevelanda, koji igra jednu od najlošijih obrana u ligi sa 110 primljenih poena u prosjeku, nije dobro prihvatila Thomasa. Sreću će sada potražiti u Lakersima kod Ivice Zubca, koji ga svejedno mogu pustiti na ljeto ne bude li se snašao jer mu tada istječe ugovor.

Odmah nakon što su poslali Thomasa u Lakerse, Cavi su doveli prilično veliko pojačanje. Rodney Hood je vjerojatno najbolji igrač Utaha ove sezone i tek su mu 23 godine, na prosjeku je od 16 koševa po utakmici i odličan je šuter. On i Clarkson mogli bi biti ubojit dvojac s vanjskih pozicija, nešto što će Clevelandu sigurno trebati odu li, kao što planiraju, do finala u run'n'gun utakmicama s Golden State Warriorsima.

Zašto ovaj trade?

Cijeli trade napravljen je da bi se Cleveland riješio Isaiaha Thomasa koji mu evidentno koncepcijski ne odgovara jer od njegova oporavka igraju kriminalno loše, da bi se riješili ugovora veterana uništenog ozljedama Derricka Rosea, a dobili Georgea Hilla, odličnog obrambenog igrača, godinama pouzdanog razigravača i momčadskog igrača koji se uklapa u svaki sustav igre i bio je jako dobar gdje god je igrao, a prošao je školu Grega Popovicha u Spursima.

U lošoj momcadi Sacramenta bio je na prosjeku od 10 koševa i tri asistencije, ali u Clevelandu bi te brojke trebale samo rasti. U Utahu je prije toga bio na 16 koševa u prosjeku. U svakom slučaju, on je potpuno drugačiji igrač od Thomasa i prije toga Irvinga koji su prije svega koš-igrači.

Hill bi trebao puno više odgovarati LeBronu. Clarkson (25) je šest godina mlađi od Hilla i to je koš-igrač koji ima vrlo pristojan šut i dobar ulaz. Nepredvidiv je, u Lakersima je godinama bio na prosjeku od 14-15 koševa.

Hezonja ne ide nikud

Mario Hezonja ipak neće iz Orlanda, kako se nagađalo. Magic je poslao njegova suigrača Elfrida Paytona u Phoenix Dragana Bendera za izbor druge runde drafta.

New York Knicksi doveli su Emmanuela Mudiaya, razigravača iz Denvera, i mijenjali ga za izbor druge runde drafta. Sad na rosteru NY ima pet razigravača: Mudiaya, Treya Burkea, Ntikilinu, Jarretta Jacka i Rona Bakera, koji je ozlijeđen. A u sastavu ima Kantera (3. pick drafta), Porzingisa (4. pick - ozlijeđen), Emmanuela Mudiaya (7. pick), Franka Ntilikinu (9. pick), Treya Burkea (9. pick) i Joakima Noaha (9. pick).

Wade se vratio u Miami

U ranim poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu, Cleveland je odlučio veterana Dwyanea Wadea 'vratiti' u Miami, gdje je Wade proveo svojih prvih 13 NBA sezona, a za uzvrat će dobiti zaštićeni izbor drugog kruga sljedećeg NBA drafta.

Tako su od momčadi koja je počela sezonu uz LeBrona Jamesa od važnijih igrača ostali su J. R. Smith, trenutačno ozlijeđeni Kevin Love, Tristan Thompson, Kyle Korver, Jeff Green i Španjolac Jose Calderon, a tu su još i naš mladi centar Ante Žižić, Turčin Cedi Osman, London Perrantes i John Holland.

Nisu bili aktivni samo u Clevelandu, a od razmjena koje su se do sada dogodile najzanimljivija je ona između Detroita i Chicaga, u kojem je među Pistonse stigao bek Jameer Nelson, a Bullsima stigao centar Willie Reed. Naime, obojica su u posljednjih osam dana već drugi put promijenili klub.

Nelson je u Chicago došao u paketu iz New Orleansa u zamjenu za Nikolu Mirotića, a Reed je bio dio zamjene Detroita i Los Angeles Clippersa u kojoj je najveća zvijezda bio Blake Griffin, od čijeg su dolaska Pistonsi nanizali pet pobjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao