Obavijesti

Sport

Komentari 43

City osvojio prvi trofej sezone, Salah propustio previše šansi

City osvojio prvi trofej sezone, Salah propustio previše šansi
18

Kakvo drugo poluvrijeme na Wembleyu! Iako se Liverpool probudio, došao do izjednačenja pa i penala, nisu bili dovoljno uspješni da bi uspjeli uzeti trofej braniteljima naslova...

VIDEO

Zanimljivu utakmicu engleskog Superkupa priredili su Pep Guardiola i Jurgen Klopp sa svojim momčadima. Liverpool kao drugoplasirani na prošlosezonskoj tablici domaćeg nogometa, te Manchester City kao osvajač dvostruke krune na Wembleyu su došli čak do penala nakon što su u regularnom dijelu odigrali 1-1.  Nogometaši Manchester Cityja ipak su na kraju otišli s terena kao pobjednici Community Shielda nakon što su pred 77.500 gledatelja pobijedili 5-4 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Strijelac prvog pogotka bio je Sterling na asistenciju Silve već u 12. minuti s obzirom na to da je Liverpool "ispario" s terena nekoliko trenutaka nakon prvog sučevog zvižduka. Nisu imali previše problema igrači Pepa Guardiole stvarati još šansi za nove golove, no niti jednu nisu uspjeli realizirati, baš kao niti Mo Salah na drugoj strani kojemu je nedostajala ona posljednja preciznost u čak četiri izgledne šanse za gol u prvome poluvremenu. Bila su to i jedina četiri pokušaja Liverpoola u prvome dijelu.

Izlaskom na teren u drugom dijelu, vidjeli smo jedan novi, razbuđeni Liverpool, gladan gola, željan pobjede. Ili barem raspucavanja. Bili su uvjereni igrači Jurgena Kloppa da mogu napraviti potpuni preokret i potopiti snove Cityja o osvajanju prvoga trofeja ove sezone. No ipak, nisu to uspjeli. Stigli su tek do izjednačenja rezultata u 77. minuti susreta kada je Virgil van Dijk postavio loptu iz snova za jednostavan zadatak Joelu Matipu koji je tek deset minuta ranije kročio na travnjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Liverpool v Manchester City - Premier League - Anfield

Bila je to minuta uvertire u jo 13 minuta rastrčavanja i raspucavanja na obje strane. Sve, samo da se ne dođe do jedanaesteraca. Ali došlo se. Nakon četiri minute sudačke nadoknade odsviran je kraj regularnog dijela i par minuta odmora do raspucavanja. 

Prvi penal bio je za Liverpool. Shaqiri je bio precizan za 1-0, zatim Gundogan 1-1 pa sjajna obrana Brava Wijnaldumu. Bernardo Silva bio je precizan za prednost 1-2, Lallana je vratio Liverpool u igru 2-2, Foden 2-3, Oxlade-Chamberlain 3-3, Zinchenko 3-4, tragičar Salah bio je napokon precizan za 4-4, ali je onda sve nade Liverpoola ugasio Jesus s pogotkom za konačnih 4-5.

Nakon ove svečane uvertire, slijedi i pravo otvaranje Premiershipa u kojemu će se prvi susresti gubitnici Superkupa, Liverpool i Norwich City 9. kolovoza u 21:00 na Anfieldu, dok će City svoj prvi ogled imati drugi dan u gostima kod West Ham Uniteda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener