Obavijesti

Sport

Komentari 32

Borna skočio za čak 104 mjesta, za titulu protiv staroga znanca: Lud dan, nisam ovo očekivao...

Borna skočio za čak 104 mjesta, za titulu protiv staroga znanca: Lud dan, nisam ovo očekivao...
4

Hrvatski tenisač čekao je satima u svlačionici hoće li izaći na teren zbog kiše u Cincinnatiju, a onda je pomeo i Britanca Norrieja i postao najslabije rangirani finalist poznatog turnira

VIDEO

Prije početka Mastersa u Cincinnatiju bio je 152. igrač svijeta, u turnir je upao preko zaštićenog rankinga jer se još vraća nakon operacije ramena. Pet mečeva kasnije hrvatski tenisač Borna Ćorić (25) postao je najslabije rangirani igrač u finalu ATP Mastersa u Cincinnatiju.

Nakon Musettija, Nadala, Bautiste Aguta i Auger Aliassimea, izbacio je i Britanca Camerona Norrieja 6-3, 6-4 i izborio nedjeljni finale protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bravo, majstore: Borna Ćorić i treći put pobijedio Nadala! Rafa ovo ne pamti već 16 godina VIDEO

- Dan je bio jako težak i jako dug. Nisam očekivao da ću igrati u 19.30 (1.30 po hrvatskom vremenu, op.a.). Došao sam ovdje u 15 sati i mislio da ću igrati malo ranije. A onda sam mislio da ću igrati kasnije zbog odgode. Dan je bio lud, ali na kraju sam ga završio jako dobro. Presretan sam svojim tenisom, igrao sam izvanredno dobro - rekao je Borna osvrnuvši se na odgodu zbog kiše u Ohiju.

Tennis: Western & Southern Open

Trebali su igrati po danu na središnjem terenu, ali dugi prekid zbog kiše natjerao je organizatore da ih premjeste na drugi teren, Grandstand, kao večernji meč.

- Nisam se snašao u početku, nisam osjećao lopticu jako dobro. A onda sam našao ritam, počeo servirati i igrati bolje. Mislim da je to bio ključ meča - dodao je Ćorić.

Plasmanom u finale pomaknuo se za čak 104 mjesta, na 48. poziciju od idućeg tjedna, a pobjedom nad Tsitsipasom ugurao bi se i među top 30 tenisača svijeta! Bila bi mu to i najveća titula u karijeri.

Završnicu meča Ćorić - Norrie možete pogledati OVDJE.

Borna nije servirao bajno, svega 43 posto, ali je bio odličan u udarcima s osnovne crte iz igre (22 winnera). Spasio je break loptu u drugom setu, a u zadnja četiri gema izgubio samo tri poena.

Tennis: Western & Southern Open

S Grkom je igrao dvaput, ima po pobjedu i poraz. Izgubio je na rimskoj zemlji 2018., pobijedio ga na američkom betonu, na US Openu 2020. u tie-breaku petog seta. Kladionice ga, dakako, guraju kao autsajdera (koeficijent 2,50 naspram 1,50 na Tsitsipasa), ali ako zadrži takav nivo igre, kanta će biti njegova.

- Kad jednom uđeš u Top 20 ili Top 30, možeš postati neuredan i možda se izvući s tim. Ali kad padneš do 200. mjesta, ne znam ni gdje sam točno bio... Znao sam da moram raditi vjerojatno triput više nego što sam radio i učinio sam baš to. Zadnjih šest mjeseci bio sam stvarno usredotočen, držao glavu podignutu i kad sam gubio - rekao je Ćorić.

Finale je na rasporedu nakon ženskoga između Petre Kvitove i Caroline Garcije, koje kreće u 20 sati po hrvatskom vremenu, a Tsitsipas i Ćorić na teren neće prije 22.30. Prijenos je na Sportklubu 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika