Sport

Komentari 24

Bosanska zvijer ima veliko srce! Klaićevoj donirao 250.000 kuna

Bosanska zvijer ima veliko srce! Klaićevoj donirao 250.000 kuna

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić poznat je po humanitarnim djelima, a ovoga puta je odlučio pomoći Klinci za dječje bolesti u Klaićevoj doniravši 250.000 kuna za novu opremu

Proslavljeni bosanskohercegovački NBA košarkaš Jusuf Nurkić (26) i aktualni igrač Portlanda donirao je Klinci za dječje bolesti u Klaićevoj 250.000 kuna kako bi kupili novu opremu za rad. 

POGLEDAJTE VIDEO: NBA All-Star 

Nurkić se zbog ozljede trenutno nalazi u hrvatskoj metropoli, a boravak je odlučio i humanitarno potkrijepiti. 

- NBA igrač Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić tijekom boravka u Zagrebu na osobnu je inicijativu i u dogovoru s prim. Zoranom Barčotom, dječjim kirurgom i voditeljem OHBP-a, donirao novu opremu za rad Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Klinike za dječje bolesti Zagreb u vrijednosti četvrt milijuna kuna - rekli su iz dječje bolnice u Zagrebu, a košarkaš je na Facebooku objavio:

"Ako smo spasili samo jedan dječji život i pomogli radu vrijednog medicinskog osoblja, moje srce je ispunjeno. Pozdrav"

Kad se "bosanska zvijer" makne s terena, pretvara se u velikog čovjeka kojem humanitarni aspekt nije stran. 

Prošle je godine tako u rodnoj BiH odlučio siromašnoj obitelji kupiti novu kuću nakon što u staroj nisu imali ni ono najosnovnije. Nurkić je za tužnu priču čuo preko Facebook stranice Pomozi.ba gdje su tada napisali:

"Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi osigurao sredstva barem za hranu. Obitelj je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupaonice i većine namještaja. Spavali su na podu.Nakon što je saznao za obitelj, Jusuf Nurkić nas je kontaktirao sa željom da im kupi kuću."

Nurkić je inače od 2012. do 2014. igrao za Cedevitu dok je klub Emila Tedeschija još bio lociran u Zagrebu, s time da je 2013. bio na posudbi u Zadru.

NBA: Minnesota Timberwolves at Portland Trail Blazers