Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bošković: Imamo širi spektar kvalitetnih igrača protiv Srbije

Bošković: Imamo širi spektar kvalitetnih igrača protiv Srbije
1

Ne bi ni bilo dobro da smo već u prvim susretima dali maksimum, rekao je Bošković koji će hrvatske vaterpoliste predvoditi protiv Srbije u trećem kolu Eura (17.30 sati)

VIDEO

Lijepo je pobijediti Mađare, užitak je nadjačati Talijane, ali najdraže su nam pobjede nad Srbima. Malo zbog poznatih povijesnih okolnosti, ali i zato što je Srbija u vaterpolu doista jaka. U ovih 20 godina, otkako su naši igrači razdvojeni, Srbi su, uz Mađare, osvojili najviše medalja na velikim natjecanjima. Ali i mi se polako penjemo...

Za Hrvate je nezaboravna bila pobjeda u našem prvom srazu sa samostalnom Srbijom (dotad je nastupala zajedno s Crnom Gorom), na SP-u u Melbourneu 2007. godine. Susreli smo se u polufinalu, a Rudićevi su dupini pobijedili sa 10:7 (mogli su i s većom prednošću), razveselivši brojne australske Hrvate. Srbi su nam uzvratili na SP-u u Rimu 2009. (11:12), također u polufinalu.

Nije presudna, ali je važna

No, u našem se taboru, s pravom, ne bave poviješću, nego se nastoje što bolje pripremiti za utakmicu trećeg kola EP-a u Eindhovenu. U četvrtak u 17.30 sati, u derbiju prvog dijela prvenstva, sučelit će se Hrvatska i Srbija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Srbija je veliki rival, u posljednjih nekoliko godina na svakom velikom natjecanju osvajala je medalju. Takav niz donio joj je samouvjerenost i stabilnost. To je vrlo uigrana momčad, ali uigrani smo i mi – kazao je Miho Bošković, koji je u Eindhovenu nastavio s nizom vrhunskih igara.

Osvrnuo se i na pobjede u prva dva kola:

- Možemo biti zadovoljni, pokazali smo veliko htijenje. A kvaliteta izvedbe rast će s utakmicama, ne bi bilo dobro da smo već sad dali maksimum.

Logikom meč po meč, Miho je sad, kao i svi u našem taboru, usredotočen na Srbiju:

- Iako nije presudna, to nam je najvažnija utakmica u prvom dijelu prvenstva. Kao i u prve dvije utakmice, moramo dati sve od sebe, a što se kvalitete tiče, uvjeren sam da ćemo napraviti pomak.

Još više naših navijača

To što su se Srbi prilično mučili protiv Nijemaca ne zavarava ga:

- Nitko se nije pripremao da već u prvim utakmicama bude u vrhunskoj formi. No, Srbi su obavili posao, bodovi su tu i to je odlika velikih. Zasigurno će protiv nas igrati mnogo bolje, kao što ćemo i mi dati i više nego protiv Rumunja i Crnogoraca. Imamo širi spektar kvalitetnih igrača koji koristimo u cijeloj utakmici i uz naše htijenje, koje će i ovaj put biti na vrhuncu, možemo se nadati dobroj igri i pobjedi - poručio je Bošković, već drugu sezonu član budimpeštanskog Vasasa.

U prve dvije utakmice naše je bodrilo 50-ak navijača, a vođa puta, glavni tajnik HVS-a Renato Živković, očekuje da će ih na utakmici protiv Srba biti i dvostruko više.

- Drago mi je da nas je protiv Crne Gore bodrio i naš nogometni reprezentativac Ivan Perišić - rekao je Živković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...